În vizita noastră în Bucovina, am avut plăcerea de a-l întâlni pe domnul Alexandru Șcheul, om de afaceri din Rădăuți pasionat de motociclete și avioane. Rar ne-a fost dat să vedem cum pasiunea pentru motociclete se materializează în ceva atât de frumos și impresionant, cum este colecția dansului de motociclete – Expo Moto Bucovina.
În prezent, 77 de motociclete complet funcționale, grupate după țara de proveniență, de la „comuniste” la „capitaliste”, sunt găzduite în muzeul din curtea fabricii Killer SRL. Aici gășiți diverse modele de motociclete din anii 1920, din al doilea război mondial și chiar din zilele noastre, fabricate în fostele țări socialiste ca URSS, Cehoslovacia, RDG, Ungaria și bineînțeles România, diverse modele de Mobra,Carpați, Jawa, CZ, MZ, Ural, Danuvia, dar și modele ale mărcilor din spațiul capitalist că Triumph, BSA, Simpson, BMW, Norton, Harley Davidson,Honda,Kawasaki,Yamaha.
Domnul Șcheul, motociclist de mai bine de 40 de ani, a început în urmă cu aproximativ 8 ani să restaureze și să colecționeze aceste motociclete, totul începând cu o Jawa 250.
Fiind curioși să aflăm mai multe despre cum a început povestea această frumoasă cu colectionatul motocicletelor i-am pus câteva întrebări domnului Scheul:

Pînă să ajungem la Rădăuți, noi avusesem deja o zi reușită, pe drumuri ca Transraraul și Pasul Ciumarna, însă dup-amiaza petrecută cu domnul Scheul, a fost de-a dreptul senzațională. Multe dintre motocicletele pe care le-am vazut aici, le vazusem doar in poza sau nici macar nu stiam de existenta lor.
Mulțumim din nou pentru răbdarea cu care ne-ați prezentat motocicletele si poveștile din spatele fiecăreia
Noi credem că Expo Moto Bucovina este o locație absolut obligatorie pentru orice motociclist român.


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[Turism moto]Viniete și taxe de drum pentru motociclete în Europa

Aceste informații au fost actualizate ultima dată la începutul lunii August 2018. Ungaria – se plătește vinietă pentru autostradă și anumite segmente de drum. aproximativ 40RON/7 zile se poate cumpăra și de la benzinăriile Mol Citește mai mult…

Părerea noastră

[TEST][Yamaha][Tracer 700]De la ciulinii Bărăganului la Drumul Vinului

De ce este gama MT un mare succes pentru Yamaha? Pentru că oferă atât de multe variante încât este imposibil să nu găseșți ceva care să ti se potrivească. În 2016, după succesul înregistrat cu Citește mai mult…

Citește

[Jurnal de calatorie] #rideBucovina [1100Km/3 zile]

Ideea acestei plimbări ne-a venit când am auzit prima oară de expoziția de motociclete a domnului Alexandru Scheul, Expo Moto Bucovina, de la Rădăuți. Asta se întâmpla undeva în Decembrie 2017, așa că am pus Citește mai mult…