În vizita noastră în Bucovina, am avut plăcerea de a-l întâlni pe domnul Alexandru Șcheul, om de afaceri din Rădăuți pasionat de motociclete și avioane. Rar ne-a fost dat să vedem cum pasiunea pentru motociclete se materializează în ceva atât de frumos și impresionant, cum este colecția dansului de motociclete – Expo Moto Bucovina.
În prezent, 77 de motociclete complet funcționale, grupate după țara de proveniență, de la „comuniste” la „capitaliste”, sunt găzduite în muzeul din curtea fabricii Killer SRL. Aici gășiți diverse modele de motociclete din anii 1920, din al doilea război mondial și chiar din zilele noastre, fabricate în fostele țări socialiste ca URSS, Cehoslovacia, RDG, Ungaria și bineînțeles România, diverse modele de Mobra,Carpați, Jawa, CZ, MZ, Ural, Danuvia, dar și modele ale mărcilor din spațiul capitalist că Triumph, BSA, Simpson, BMW, Norton, Harley Davidson,Honda,Kawasaki,Yamaha.
Domnul Șcheul, motociclist de mai bine de 40 de ani, a început în urmă cu aproximativ 8 ani să restaureze și să colecționeze aceste motociclete, totul începând cu o Jawa 250.
Fiind curioși să aflăm mai multe despre cum a început povestea această frumoasă cu colectionatul motocicletelor i-am pus câteva întrebări domnului Scheul:

Pînă să ajungem la Rădăuți, noi avusesem deja o zi reușită, pe drumuri ca Transraraul și Pasul Ciumarna, însă dup-amiaza petrecută cu domnul Scheul, a fost de-a dreptul senzațională. Multe dintre motocicletele pe care le-am vazut aici, le vazusem doar in poza sau nici macar nu stiam de existenta lor.
Mulțumim din nou pentru răbdarea cu care ne-ați prezentat motocicletele si poveștile din spatele fiecăreia
Noi credem că Expo Moto Bucovina este o locație absolut obligatorie pentru orice motociclist român.


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[Motociclete noi][2019] BMW R1250GS

La prima vedere , la nivel stilistic nu s-au schimbat multe, R1250GS arată foarte asemănător cu vechiul, de acum, R1200GS. Schimbarea majoră vine la nivelul motorului, care pe lângă creșterea de 84cc până la 1254cc, Citește mai mult…

Citește

[Păreri ale posesorilor][Yamaha][Tracer900GT]

După plimbarea noastră pe Transfăgărășan cu Tracer-ul 900 de la Yamaha, am ajuns la concluzia că sunt câteva chestii care ne-au lipsit, iar marea majoritate dintre ele sunt prezente pe varianta GT. De aceea am Citește mai mult…

Citește

[Motociclete noi][2019] Kawasaki ZX6R

Cu cât ne apropiem mai tare de EICMA, încep să apară detalii despre motocicletele pe care le vom găsi în magazine la anul. După mai mulți ani în care a lipsit din cataloagele dealerilor Kawasaki, Citește mai mult…