Voiam de mult timp sa ajungem in Parcul Natural Putna-Vrancea , pe drumul de la Ojdula la Tulnici. Am auzit la multa lume ca este unul dintre cele mai bune drumuri pentru motociclete de la noi din tara, doar ca este cam departe pentru cei din Bucuresti( cazul nostru).Fiind vorba de aproape 600km in total, nu prea s-a incumetat multa lume, asa ca duminica la 10 dimineata ne-am intanit cu unul dintre cititorii nostrii, Bogdan, la benzinaria din Otopeni pregatiti de drum. Cum a fost pe drum, poti afla aici.

Prima parte , Bucuresti-Ploiesti-Cheia-Brasov, nu are rost sa o mai descriem, puteti gasi detalii despre drum acesta aici. De mentionat totusi ca in ultmul timp calitatea asfaltului s-a deteriorat foarte tare pe Cheia, mai ales pe portiunea de serpentine.

De la Brasov la Targul Secuiesc drumul este satisfacator, insa cam valurit. Cum plecati din Targu Secuiesc spre Bacau initial, la un moment dat in satul Tinoasa veti vedea un indicator dreapta spre Focsani, DN 2D. Drumul o ia spre munte, avand un asflat impecabil. Cateva curbe largi si ajungem in Ojdula.

Satul Ojdula este o succesiune de curbe largi, prefigurand parca ce urmeaza. De aici pana la Tulnici, drumul este impecabil, asfalt perfect, drumul este semnalizat, parapeti , indicatoare, instalate,toate la locul lor. Va asteapta aproximativ 50km de drum montan cu serpentine si curbe largi, in unele bucati chiar cu doua benzi pe sens,majoritatea fiind prin padure. Credem ca este unul dintre cele mai bune drumuri moto din Romania la ora actuala luand in calcul conditiile drumului si succesiunea curbelor.

De la Tulnici la Focsani, drumul este mai putin spectaculos, pe alocuri fiind unele zone unde puteti intalni denivelari in asfalt cauzate de alunecari de teren.

De la Focsani inapoi la Bucuresti noi am ales varianta sa mergem pina la Buzau pe E85 dupa care am luat-o spre Ploiesti, nefiind mari fani ai drumului cu o banda jumate E85. Despre bucata aceasta de drum Focsani-Ploiesti-Bucuresti, nu avem ce comenta, fiind ca un fel de rau necesar 🙂 , foarte plictisitor. Noua ne-a luat aproximativ 11ore sa parcugem toata aceasta distanta, asta avand in vedere ca ne-am mai plimbat un pic si prin Brasov si am mai poposit si la masa in Targul Secuiesc aproximativ 1h30min.

nov 14, 2018 - Mi
Cheia, RO
cer fragmentat
-2°C cer fragmentat
Vant 1 m/s, SSV
Umiditate 87%
Presiune 698.41 mmHg
mar11/13 mie11/14 joi11/15 vin11/16 sam11/17
cer senin
8/3°C
ploaie
6/3°C
ninsoare
2/1°C
ninsoare ușoară
0/-4°C
ninsoare ușoară
3/-7°C

nov 14, 2018 - Mi
Hopa! Nimic nu a fost găsit!

 

 

 


Lasă un răspuns

Articole similare

Trasee

[TRASEU][CIRCUIT]București-Bărăgan-Drumul Vinului-București[530km/8h]

Acest traseu nu putem sa spunem ca este un traseu care sa te dea pe spate sau sa iasa in evidenta cu ceva. Este mai mult genul de traseu pe care sa-l faci dupa ce Citește mai mult…

Trasee

[TRASEU][CIRCUIT]București-Râșnov-Bran-Cheile Dâmbovicioarei-culoarul Rucăr/Bran-retur [420km/7h30]

Culoarul Rucăr-Bran este una dintre cele mai turistice zone din România,fiind o zonă mai mereu aglomerată, datorită castelului Bran cât și a peisajelor superbe din zona Bran-Moeciu-Fundata. Interesante sunt însă și drumurile lăturalnice , care Citește mai mult…

Trasee

[TRASEU] Marele tur [3800km/9 zile]

Marele Tur cuprinde tot ce are mai bun Romania de oferit in materie de drumuri, peisaje si atractii tursitice si este ideal pentru cine vrea sa descopere Romania pe doua roti in tihna.. Am schitat Citește mai mult…