Anul acesta,înainte de Paşte, am scos zetul la o plimbare solitară. Profitând de vremea frumoasă şi de temperaturile peste media acestei perioade, am plecat din Bucureşti pe la 9:30AM având în cap intenţia de a face o buclă pe ruta TârgovişteCâmpulungRucărBran – Sinaia – PloieştiBucureşti. Dacă iniţial , pe hârtie această rută avea un pic peste 350km, în final am depăşit 500km.

Ajuns la 10:30AM în Târgovişte am decis vizitez ansmablul Curtea Domnească şi văd ce s-a mai schimbat în cei peste 15 ani de când fusesem ultima oară aici. Pot spun  a meritat popasul făcut aici şi cei 12Ron plătiţi pentru intrare. Singurul lucru mai neplăcut fiind urcarea treptelor din Turnul Chnidiei încălţat cu cizmele moto.

Apoi am plecat spre Câmpulung pe DN72A, cu o mică escală pentru poze în zona Colţii Doamnei. De la Câmpulung am urmat traseul către RucărBran, făcând o deviere la Podu Dâmboviţei spre Peştera Dambovicioara/ Cheile Dambovicioarei. Traseul prin Cheile Dambovicioarei a fost superb, din păcate foarte scurt. După urcarea până la Ciocanu, a urmat o bucată maiproastă de drum, fără asfalt, până la Şirnea, însă de aici încolo a fost totul ok.

Bucată Moeciu-BranRâşnov a fost de-a dreptul chinuitoare, stratul asfaltic foarte prost, gropi foarte multe, denivelări…(atenţie mare dacă parcurgeţi această zonă).

Ajuns la Sinaia, am decis urc pe Transbucegi. Prima surpriză plăcută a fost faptul s-a asfaltat drumul înspre Târgovişte. Spre deosebire de alte dăţi, am decis la cabană Dichiu fac dreapta şi o iau spre lacul Bolboci, spre Hotelul Peştera. Drumul a fost de o frumuseţe deosebită şi am fost plăcut impresionat de peisaje în ciuda faptului sunt unele zone fără asfalt.Fiind aprilie au mai fost câteva zone acoperite de zăpadă, plus foarte mult nisip pe carosabil. Condiţiile precare ale carosabilului m-au făcut merg mai încet şi admir sălbăticia naturii. Plimbarea pe malul drept al lacului Bolboci,fiind un lucru pe care vi-l recomand. Am ajuns la cabana Padina pe la 7PM, ceea ce a însemnat la întoarcere am prins un apus de toată frumuseţea la coborârea pe Transbucegi.

De la Sinaia am urmat drumul clasic pe DN1 spre Bucureşti. Toată plimbarea a durat aproximativ 12 ore, cu menţiunea am făcut foarte multe popasuri, plus drumul prin Cheile Dambovicioarei l-am parcurs de mai multe ori. Probabil o estimare mai realistă ar fi undeva la 8-10 ore pentru parcugerea circuitului şi cu un popas mai lung pentru masa de prânz.

Legat de benzinării, eu am alimentat la Bucureşti, Târgovişte,Predeal şi Ploieşti.

mai 26, 2018 - Sb
Dambovicioara, RO
cer senin
10°C cer senin
Vant 1 m/s, NE
Umiditate 85%
Presiune 686.49 mmHg
vin05/25 sam05/26 dum05/27 lun05/28 mar05/29
ploaie ușoară
22/14°C
cer senin
20/12°C
cer fragmentat
20/15°C
ploaie
15/13°C
ploaie ușoară
23/16°C


mai 26, 2018 - Sb
Sinaia, RO
cer senin
11°C cer senin
Vant 1 m/s, NNE
Umiditate 85%
Presiune 695.43 mmHg
vin05/25 sam05/26 dum05/27 lun05/28 mar05/29
ploaie ușoară
23/16°C
cer senin
20/13°C
cer fragmentat
20/14°C
cer fragmentat
19/14°C
cer senin
24/17°C

Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[TEST][Honda][Africa Twin] Adventure Sports în Bucovina

Ne-am întâlnit cu această motocicletă prima oară la Milano, în Noiembrie 2017. Atunci ne-a plăcut foarte mult design-ul ei, având culorile legendarei XRV650, cele două chiar fiind expuse împreună în cadrul standului Honda de la Citește mai mult…

Drumuri Moto

Izvorul Muntelui – Durău (DJ155F) powered by Honda Africa Twin AS

Înainte să plecăm în excursia noastră prin Bucovina, am întrebat riderii din zona Moldovei cum este acest drum. Marea majoritate ne-au spus să ne așteptăm la ce este mai rău, drumul este mult mai rău Citește mai mult…

Citește

motoroute.ro @ BMW Motorrad Track Days

A devenit deja tradiție ca o dată pe an, BMW Motorrad România, să-și invite clienţii să testeze modelele mărcii pe circuitul Motor Park de la Adâncata. Cum există diferențe majore între mersul pe stradă și Citește mai mult…