Anul acesta,înainte de Paşte, am scos zetul la o plimbare solitară. Profitând de vremea frumoasă şi de temperaturile peste media acestei perioade, am plecat din Bucureşti pe la 9:30AM având în cap intenţia de a face o buclă pe ruta TârgovişteCâmpulungRucărBran – Sinaia – PloieştiBucureşti. Dacă iniţial , pe hârtie această rută avea un pic peste 350km, în final am depăşit 500km.

Ajuns la 10:30AM în Târgovişte am decis vizitez ansmablul Curtea Domnească şi văd ce s-a mai schimbat în cei peste 15 ani de când fusesem ultima oară aici. Pot spun  a meritat popasul făcut aici şi cei 12Ron plătiţi pentru intrare. Singurul lucru mai neplăcut fiind urcarea treptelor din Turnul Chnidiei încălţat cu cizmele moto.

Apoi am plecat spre Câmpulung pe DN72A, cu o mică escală pentru poze în zona Colţii Doamnei. De la Câmpulung am urmat traseul către RucărBran, făcând o deviere la Podu Dâmboviţei spre Peştera Dambovicioara/ Cheile Dambovicioarei. Traseul prin Cheile Dambovicioarei a fost superb, din păcate foarte scurt. După urcarea până la Ciocanu, a urmat o bucată maiproastă de drum, fără asfalt, până la Şirnea, însă de aici încolo a fost totul ok.

Bucată Moeciu-BranRâşnov a fost de-a dreptul chinuitoare, stratul asfaltic foarte prost, gropi foarte multe, denivelări…(atenţie mare dacă parcurgeţi această zonă).

Ajuns la Sinaia, am decis urc pe Transbucegi. Prima surpriză plăcută a fost faptul s-a asfaltat drumul înspre Târgovişte. Spre deosebire de alte dăţi, am decis la cabană Dichiu fac dreapta şi o iau spre lacul Bolboci, spre Hotelul Peştera. Drumul a fost de o frumuseţe deosebită şi am fost plăcut impresionat de peisaje în ciuda faptului sunt unele zone fără asfalt.Fiind aprilie au mai fost câteva zone acoperite de zăpadă, plus foarte mult nisip pe carosabil. Condiţiile precare ale carosabilului m-au făcut merg mai încet şi admir sălbăticia naturii. Plimbarea pe malul drept al lacului Bolboci,fiind un lucru pe care vi-l recomand. Am ajuns la cabana Padina pe la 7PM, ceea ce a însemnat la întoarcere am prins un apus de toată frumuseţea la coborârea pe Transbucegi.

De la Sinaia am urmat drumul clasic pe DN1 spre Bucureşti. Toată plimbarea a durat aproximativ 12 ore, cu menţiunea am făcut foarte multe popasuri, plus drumul prin Cheile Dambovicioarei l-am parcurs de mai multe ori. Probabil o estimare mai realistă ar fi undeva la 8-10 ore pentru parcugerea circuitului şi cu un popas mai lung pentru masa de prânz.

Legat de benzinării, eu am alimentat la Bucureşti, Târgovişte,Predeal şi Ploieşti.

nov 14, 2018 - Mi
Dambovicioara, RO
cer fragmentat
-2°C cer fragmentat
Vant 1 m/s, SSV
Umiditate 99%
Presiune 688.87 mmHg
mar11/13 mie11/14 joi11/15 vin11/16 sam11/17
cer fragmentat
8/1°C
cer senin
7/3°C
ninsoare
2/1°C
ninsoare ușoară
0/-5°C
ninsoare ușoară
2/-5°C


nov 14, 2018 - Mi
Sinaia, RO
cer fragmentat
-2°C cer fragmentat
Vant 1 m/s, SSV
Umiditate 87%
Presiune 698.41 mmHg
mar11/13 mie11/14 joi11/15 vin11/16 sam11/17
cer senin
8/3°C
ploaie
6/3°C
ninsoare
2/1°C
ninsoare ușoară
0/-4°C
ninsoare ușoară
3/-7°C

Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[EICMA 2018] Arc Vector

Ceea ce ne place cel mai mult la EICMA este faptul că poți să te plimbi pierdut prin pavilioane și să dai peste un stand mai retras, care nu are foarte multe motociclete expuse , Citește mai mult…

Citește

Ce am văzut la EICMA 2018

Anul acesta am fost pentru a doua oară la EICMA. Dacă anul trecut ne-a dat complet peste cap primul contact, de data aceasta am venit cu un plan bine făcut. Ne-am notat standurile pe care Citește mai mult…

Citește

[EICMA 2018] Standul Honda

Ca și anul trecut, Honda a avut unul dintre cele mai mari standuri de la EICMA, aici putând fi găsită absolut toată gama, de la simpaticele Monkey și SuperCube, la motocicletele de strada,motocross, enduro, întreaga Citește mai mult…