În perioada 02-06 Octombrie , BMW Motorrad Iaşi a organizat la Brăila, un test ride de zile mari, oferind participanţilor posibilitatea de atesta 8 modele din gama BMW : RnineT, R1200R, R1200GS, S1000RR,S1000R, S1000XR, F800R şi R1200RS.

Astfel BMW, prin intermediul APAN Motors, se alătură puţinilor dealeri locali ( Yamaha şi Harley Davidson din ce ştim noi), care pe lângă multitudinea de informaţii privind motocicletele comercializate, oferă posibilitatea potenţialilor cumpărători de a testa motociclete în cadrul unui eveniment de tipul „porţi deschise„.

BMW_Motorrad

           Înainte de a ieşi pe traseu, cei de la BMW au făcut un mic briefing cu fiecare participant la test ride, prezentând caracteristicile, dotările opţionale şi setările disponibile pentru modelul testat.

Briefing

           Testele s-au desfăşurat în cadrul unor ture organizate, având ca deschizător de grup un membru al echipei BMW. Traseul de aproximativ 40 de Km s-a parcurs pornind de la sediul APAN Motors Brăila spre Galaţi pe E87 prin Şendreni, iar întoarcerea fiind pe dig, DN22B. Traseul propus de către organzatori a fost foarte bine ales, oferind suficiente porţiuni atât de linie dreaptă(numai bune de testat cuplul şi puterea motoarelor BMW), cât şi porţiuni virajate pentru a testa ţinuta de drum a motocicletelor, putând astfel evaluăm destul de bine capacităţile şi caracteristicile fiecărui model testat.(excluzând capacităţile off-road)

[foogallery id=”1095″]

           Mai mult, scurta distanţă parcursă în Galaţi, în oraş, ne-a dat mici indicii legate şi de comportamentul în oraş al modelelor testate.

1

            În paralel, cei de la Rider Academy, în calitate de parteneri ai evenimentului, au desfăşurat o serie de demonstraţii ale cursurilor BMW Road Safety, scopul cursurilor fiind acela de a îmbunătăţi abilităţile de control ale motocicletei, pentru un risc redus în mod semnificativ atunci când ne deplasăm pe stradă, indiferent de situaţie.

RiderAcademy

            Am fost plăcut impresionaţi atât de modelele testate de noi (S1000R ,RnineT şi S1000XR – despre care vom scrie în zilele următoare) cât şi de modul de desfăşurare a evenimentului şi ţinem să mulţumim pentru aceasta organizatorilor BMW Motorrad Iaşi şi gazdelor evenimentului APAN Motors.

            Puteţi vedea în clipul de mai jos, cum ne-am petrecut sâmbăta la BMW Motorrad Ride Test. #makelifearide

            


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[EICMA 2018] Arc Vector

Ceea ce ne place cel mai mult la EICMA este faptul că poți să te plimbi pierdut prin pavilioane și să dai peste un stand mai retras, care nu are foarte multe motociclete expuse , Citește mai mult…

Citește

Ce am văzut la EICMA 2018

Anul acesta am fost pentru a doua oară la EICMA. Dacă anul trecut ne-a dat complet peste cap primul contact, de data aceasta am venit cu un plan bine făcut. Ne-am notat standurile pe care Citește mai mult…

Citește

[EICMA 2018] Standul Honda

Ca și anul trecut, Honda a avut unul dintre cele mai mari standuri de la EICMA, aici putând fi găsită absolut toată gama, de la simpaticele Monkey și SuperCube, la motocicletele de strada,motocross, enduro, întreaga Citește mai mult…