În perioada 02-06 Octombrie , BMW Motorrad Iaşi a organizat la Brăila, un test ride de zile mari, oferind participanţilor posibilitatea de atesta 8 modele din gama BMW : RnineT, R1200R, R1200GS, S1000RR,S1000R, S1000XR, F800R şi R1200RS.

Astfel BMW, prin intermediul APAN Motors, se alătură puţinilor dealeri locali ( Yamaha şi Harley Davidson din ce ştim noi), care pe lângă multitudinea de informaţii privind motocicletele comercializate, oferă posibilitatea potenţialilor cumpărători de a testa motociclete în cadrul unui eveniment de tipul „porţi deschise„.

BMW_Motorrad

           Înainte de a ieşi pe traseu, cei de la BMW au făcut un mic briefing cu fiecare participant la test ride, prezentând caracteristicile, dotările opţionale şi setările disponibile pentru modelul testat.

Briefing

           Testele s-au desfăşurat în cadrul unor ture organizate, având ca deschizător de grup un membru al echipei BMW. Traseul de aproximativ 40 de Km s-a parcurs pornind de la sediul APAN Motors Brăila spre Galaţi pe E87 prin Şendreni, iar întoarcerea fiind pe dig, DN22B. Traseul propus de către organzatori a fost foarte bine ales, oferind suficiente porţiuni atât de linie dreaptă(numai bune de testat cuplul şi puterea motoarelor BMW), cât şi porţiuni virajate pentru a testa ţinuta de drum a motocicletelor, putând astfel evaluăm destul de bine capacităţile şi caracteristicile fiecărui model testat.(excluzând capacităţile off-road)

[foogallery id=”1095″]

           Mai mult, scurta distanţă parcursă în Galaţi, în oraş, ne-a dat mici indicii legate şi de comportamentul în oraş al modelelor testate.

1

            În paralel, cei de la Rider Academy, în calitate de parteneri ai evenimentului, au desfăşurat o serie de demonstraţii ale cursurilor BMW Road Safety, scopul cursurilor fiind acela de a îmbunătăţi abilităţile de control ale motocicletei, pentru un risc redus în mod semnificativ atunci când ne deplasăm pe stradă, indiferent de situaţie.

RiderAcademy

            Am fost plăcut impresionaţi atât de modelele testate de noi (S1000R ,RnineT şi S1000XR – despre care vom scrie în zilele următoare) cât şi de modul de desfăşurare a evenimentului şi ţinem să mulţumim pentru aceasta organizatorilor BMW Motorrad Iaşi şi gazdelor evenimentului APAN Motors.

            Puteţi vedea în clipul de mai jos, cum ne-am petrecut sâmbăta la BMW Motorrad Ride Test. #makelifearide

            


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[Jurnal de calatorie] #rideBucovina [1100Km/3 zile]

Ideea acestei plimbări ne-a venit când am auzit prima oară de expoziția de motociclete a domnului Alexandru Scheul, Expo Moto Bucovina, de la Rădăuți. Asta se întâmpla undeva în Decembrie 2017, așa că am pus Citește mai mult…

Teste

[TEST][CAMERĂ VIDEO]GoPro Fusion

În excursia noastră din Bucovina, pe lângă Honda Africa Twin Adventure Sports am testat și o „jucărie” foarte interesantă, care ne-a ajutat să scoatem niște cadre interesante de pe drum, dintr-o perspectivă cu totul nouă. Citește mai mult…

Citește

[TEST][Yamaha][MT-09] Ce se întâmplă cu huliganul după ce-l scoți din oraș

Gama MT este un mare succes pentru Yamaha, de la apariția ei acum mai bine de 4 ani, fiind vândute peste 150.000 de unități . Gama începe cu motociclete de capacitate mică de 125cc și Citește mai mult…