Până anul acesta se putea ajunge la lacul Bolboci destul de ușor, folosind Transbucegiul până la cabană Dichiu, după care urmau câteva porțiune mai rele, dar per total se putea parcurge lejer cu o motocicletă de stradă. Dacă până acum Transbucegiul era un drum nedeschis oficial, pe care toată lumea îl folosea pe propria răspundere, uneori chiar cu prețul unei amenzi din partea poliției care te aștepta la întoarcere, anul acesta drumul este impracticabil din cauza unor lucrări de refacere ale carosabilului. Chiar dacă treci de bariere, veți ajunge la un momentdat la o groapă imensă, escavata de drumari, de care nu se poate trece nici cu motocicletă măcar.

Așa că singură varianta rămasă pentru a ajunge la lacul Bolboci, rămâne drumul care începe din Glod, venind pe DN72 (Târgoviște-Sinaia).

Drumul începe din Glod spre Sanatoriul TBC. Ar trebui să fie circa 7Km de drum asfaltat,însă doar primii 2-3Km sunt ok, după, urmează o bucată foarte proastă, cu denivelări, porțiuni cu piatră cubică, iar după sanatoriu, asfaltul se termină. De aici drumul este destul de rău.Deși ne-am întâlnit cu alți colegi motocicliști cu motociclete de stradă ca Ducati Diavel sau Honda VFR, nu l-aș recomandă pentru motocicletele de stradă. Se poate poate parcurge cu orice motocicletă, dar nu este nicio plăcere. Noi am fost cu un Triumph Tiger 1200XCa și o Yamaha Tracer 900 și nu am avut nicio problema, poate Yamaha a mers mai cu grijă având suspensiile mai țări.

Marele atuu al acestui drum îl constitue priveliștile care le oferă și lucrurile interesante pe care le poți vedea. În apropierea acestui drum se află lacul Scropoasa și cascadă 7 izvoare. Dacă vreți să ajungeți aici cu motocicleta, trebuie să fiți atenți la bifurcații, ar trebui să fie un drum în stânga cum urci din Glod. Noi am le-am ratat pe ambele bifurcatii.

După ce ați ajuns la lacul Bolboci puteți continuă până la cabană Padina sau până la peștera Ialomița. Drumul de pe malul drept al lacului cum vă uitați la baraj venind dinspre Zănoaga este asfaltat, singura problema este faptul că este foarte îngust, abia încap o mașină și o motocicletă în același timp, așa că e bine să mergeți prudenți. În weekend este foarte aglomerat.

O altă zona care merită vizitat din apropiere o reprezintă Podul cu Florile. De aici ar trebui să se vadă superb lacul Bolboci de sus. Zic ar trebui pentru că noi nu am reușit să ajungem. Drumul este mai prost și mai greu decât cel pe care ați venit și la un moment dat, imediat după cabană Podul cu Flori era o alunecare de teren care ne-a făcut să renunțăm.

nov 16, 2018 - Vi
Sinaia, RO
cer acoperit de nori
-1°C cer acoperit de nori
Vant 2 m/s, N
Umiditate 93%
Presiune 697.46 mmHg
joi11/15 vin11/16 sam11/17 dum11/18 lun11/19
ploaie ușoară
10/0°C
ninsoare
-2/-4°C
ninsoare ușoară
-3/-10°C
ninsoare ușoară
-3/-10°C
ninsoare ușoară
4/-4°C


Lasă un răspuns

Articole similare

Central

[Buzău]Dealurile de lângă Năeni

Nu mai știm exact unde am auzit, cine ne-a spus că în județul Buzău, comuna Năeni sunt lucruri de văzut. Ne-am documentat și am zis că merită să facem o ieșire aici cu prima ocazie Citește mai mult…

Central

[Prahova] Măneciu – Pasul Tabla Buții

Cunoscut în trecut ca „Pasul Tabla Buții”, trecătoarea face legătura între Munții Tătaru și Carpații Orientali. În urmă cu mai bine de 330 de ani, Pasul Tabla Buții era considerat drept principala trecătoare practicabilă din Citește mai mult…

Central

Sf.Gheorghe – Gheorgheni (DN12)

Una dintre surprizele plăcute din excursia noastră în Bucovina a fost drumul de la Sfântul Gheorghe la Gheorgheni. Știm acest drum nu este în Bucovina, însă ca să ajungem acolo a trebuit să o luăm Citește mai mult…