Despre XPD
XPD este o firma înființată în 2000 în Vicenza,Italia cu aportul financiar al firmei Spidi. Putem să spunem că practic XPD este divizia de încălțăminte a celor de la Spidi. Scopul cu care a fost creată această companie este de a dezvolta și comercializa cele mai bune cizme și ghete moto, concentrându-se pe calitate,fiabilitate,confort și siguranță.

Despre XPD X-Ultra WRS
Caracteristicile ghetelor(așa cum sunt prezentate de către producător):
– Strat de microfibră perforat care permite o ventilație foarte bună
– Protecție ranforsată cu poliuretan în zona calcaiului și a gleznei,plus protecție în zona schimbătorului de viteze
– Slider din cauciuc în zona degetului mic
– Talpa foarte rigidă
– Închidere cu șireturi și cu o bandă de velcro

Experiență personală
Modelul de ghete pe care vi-l prezint, XPD X-Ultra WRS au apărut în 2013 și sunt încă comercializate, fiind foarte populare în rândul motocicliștilor. Eu mi-am cumpărat o pereche în 2014 și le-am purtat vreme de trei sezoane, parcurgând probabil undeva în jur de 25.000km cu ele.
Atunci când le-am cumpărat eram în căutarea unor ghete de oraș, cu care să pot merge zilnic la serviciu și să nu mi fiarbă piciorul vara prin traficul din București și nici să nu arăt că Robocop la birou.Cu alte cuvinte mi s-au părut niște ghete destul de bine ventilate care oferă și o protecție bună la un preț corect. La vremea respectivă am dat puțin peste 100eur, acum sunt în jur de 140eur.
Prima impresie când le-am încălțat a fost că sunt foarte comode, mărimea este „true fit” cu mențiunea că mi s-au părut un pic mai late decât alte ghete. Așa că dacă aveți piciorul mai îngust asta s-ar putea să fie o problema,s-ar putea să se simtă un pic largi.
Talpa deși foarte rigidă,nu te incomodează la mers, poți lejer să stai o zi întreagă cu ele în picioare la serviciu, ca și când ai fi încălțat cu o pereche de pantofi sport obișnuiți.
Deși le luasem inițial doar pentru oraș, mi s-au părut atât de comode încât de multe ori am renunțat la cizmele de touring și am mers cu ele în plimbări prin țară. Bineînțeles, nu oferă aceeași protecție ca o cizma, însă în mod cert sunt o soluție de mijloc între confort și protecție.
Și zic asta și din prisma faptului că le-am testat într-un accident ușor (am fost lovit din lateral de o mașină la aprox 30km/h) și atunci și-au făcut treaba cu brio, la partea inferioară a picioarelor n-am avut nicio problema.

Singurul inconvenient pe care l-am avut cu ele,tot în regim de touring să zic, este faptul că de fiecare dată când m-a prins ploaia cu ele în picioare m-a făcut leoarcă. Sigur, acest lucru se datorează stratului perforat, care de altfel este foarte util când sunt temperaturi ridicate. Știți cum e, atunci când te prinde ploaia ti-ai fi dorit să ai ghete waterproof, atunci când e cald vrei să ai niște ghete foarte aerisite. Ce voiam eu să zic, este că dacă intenționați să va luați acest model pentru plimbări mai lungi, unde este posibil să va prindă și ploaia, v-aș recomandă să luați în calcul și modelul XJ H2OUT care este aceași gheață în varianta waterproof.

După 3 sezoane arătau foarte bine, cu foarte puține urme de purtare. Talpă de cauciuc este foarte durabilă, nu s-au dezlipit, nu s-au decolorat, singura zonă unde era vizibilă purtarea era pe protecția de la piciorul stânga pentru schimbătorul de viteze.

Părerea mea
Per total cred că sunt niște ghete entry-level, foarte rezistente, foarte bune de folosit în oraș, care oferă o protecție satisfăcătoare la un preț corect.


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[Jurnal de calatorie] #rideBucovina [1100Km/3 zile]

Ideea acestei plimbări ne-a venit când am auzit prima oară de expoziția de motociclete a domnului Alexandru Scheul, Expo Moto Bucovina, de la Rădăuți. Asta se întâmpla undeva în Decembrie 2017, așa că am pus Citește mai mult…

Teste

[TEST][CAMERĂ VIDEO]GoPro Fusion

În excursia noastră din Bucovina, pe lângă Honda Africa Twin Adventure Sports am testat și o „jucărie” foarte interesantă, care ne-a ajutat să scoatem niște cadre interesante de pe drum, dintr-o perspectivă cu totul nouă. Citește mai mult…

Citește

[TEST][Yamaha][MT-09] Ce se întâmplă cu huliganul după ce-l scoți din oraș

Gama MT este un mare succes pentru Yamaha, de la apariția ei acum mai bine de 4 ani, fiind vândute peste 150.000 de unități . Gama începe cu motociclete de capacitate mică de 125cc și Citește mai mult…