Toata atentia la standul BMW a fost indreptata spre noul S1000RR. Deja aparusera pe internet imagini cu motocicleta cu cateva zile inainte de expozitie, insa acum am vazut prima oara cum arata in realitate motocicleta.
La nivel tehnologic, motocicleta vine cu imbunatatiri semnificative cum ar fi 207cp la 13.500rpm si un cuplu de 113Nm la 11.000rpm, gratie si tehnologiei ShiftCam, folosita prima oara la gama R1250, iar greutatea de 197Kg, adica cu 11Kg mai putin decat vechiul S1000RR.
Si la nivel stilistic sunt modificari, cea mai „controversata” fiind renuntarea la farurile asimetrice, reprezentative pana acum, si trecerea la faruri LED simetrice. Unii (printre care si noi) zic ca noua fata aduce mult a Triumph Daytona si cum suntem curiosi din fire, am profitat de prezenta staff-ului BMW de la EICMA pentru a intreba si noi de ce s-a facut aceasta schimbare radicala de look. Raspunsul il aflati aici:

De asemenea a fost upgradata si restul gamei ce dispunea inca de motorul boxter 1200, adica au fost prezentate R1250R, R1250RS si varianta adventure pentru prospatul lansat R1250GS.
De asemenea a fost prezentata si varianta adventure pentru F850GS, iar pe partea de mobilitate urbana, scuterul C 400 a primit o versiune GT.

In cadrul prezentarii s-a anuntat si revenirea in World Superbike, riderii pentru sezonul viitor fiind Tom Sykes si Markus Reiterberger.


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[EICMA 2018] Arc Vector

Ceea ce ne place cel mai mult la EICMA este faptul că poți să te plimbi pierdut prin pavilioane și să dai peste un stand mai retras, care nu are foarte multe motociclete expuse , Citește mai mult…

Citește

Ce am văzut la EICMA 2018

Anul acesta am fost pentru a doua oară la EICMA. Dacă anul trecut ne-a dat complet peste cap primul contact, de data aceasta am venit cu un plan bine făcut. Ne-am notat standurile pe care Citește mai mult…

Citește

[EICMA 2018] Standul Honda

Ca și anul trecut, Honda a avut unul dintre cele mai mari standuri de la EICMA, aici putând fi găsită absolut toată gama, de la simpaticele Monkey și SuperCube, la motocicletele de strada,motocross, enduro, întreaga Citește mai mult…