iulie 25, 2024

#motoTurism [Info Cost] Cât te costă să mergi la EICMA?

Indiferent de motivele pe care le aidacă teai hotărât  mergi la EICMA e bine  știi la ce cheltuieli  te aștepți și cam de ce buget este nevoie. De aceea mai jos am analizat un pic în detaliu cât ne-a costat pe noi  mergem la EICMA anul asta pentru 3 zile.

În primul rând trebuie să te gândești la drum. Drumul pînă la Milano cu avionul poate să te coste de la 60euro dus-întors pînă la 400-500euro în funcție de când îți cumperi biletele. Sfatul nostru este să ți le iei cât mai din timp. Pe noi ne-au costat în jur de 100euro dus-întors,asta pentru că inițial aveam alte planuri și biletul de întoarcere l-am luat destul de târziu. Biletul de dus a fost DOAR 27,99eur cu RyanAir, cumpărat cu o aproximativ o luna înainte de salon, în săptămâna cu zborul biletul ajungând la 230eur doar dus. De asemeana diferă foarte mult prețul biletelor și la ziua în care alegi să zbori. De exemplu zborurile în zilele de marți,miercuri,joi sunt mai ieftine de obicei. Noi folosim skyscanner.com pentru a compară preturile.

Apoi trebuie să te gandești la cazare. Dacă ai de gând să te duci expres doar pentru expoziție, atunci este mai indicat să-ți cauți o cazare în Rho, aproape de centrul expozițional (Rho Fiera Milano). Din păcate prețurile cazărilor în această zona sunt destul de mari (70-150eur/noapte) pe perioada expoziției, mulți dintre expozanți alegând să stea în această zona. Dacă intenționezi să vizitezi și Milano, atunci noi îți recomandăm să alegi o cazare situată în zona de vest a orașului, oarecum la jumătatea distanței dintre centrul expozițional și centrul orașului și care să fie cât mai aproape de o stație de metrou sau de tren. Noi de exemplu am căutat și găsit o cazare ieftină și care să se afle cam la 30min de târg, respectiv de centru și pentru două nopți am plătit 100eur.Booking.com

După ce ați rezolvat-o cu drumul și cazarea trebuie să mai luați în calcul prețul biletului de acces la expoziție. Pentru 2017, prețul a fost 21eur. Având în vedere amploarea evenimentului și numărul mare de standuri, dacă aveți de gând să probați lucruri, să stați de vorbă cu expozanții, vă recomandăm minim două zile , asta ar însemna 42euro numai accesul la salon. Preturile actualizate le gasiti pe site-ul evenimentului EICMA.it

Veți mai avea costuri cu transportul. O dată de la aeroport în oraș, unde aveți opțiunea unui tren express, pentru care trebuie să plătiți 13eur dus. Puteți să faceți o economie de 6euro dacă vă luați online biletul de tren dus-intors care costa 20eur.
De asemnea metroul din centru pînă la Rho Fiera este 2.5eur o călătorie (vă trebuie bilet special de RHO Fiera, întru-cât este în afară zonei urbane Milano; un bilet normal cu o călătorie este 2eur). Să nu aruncați biletul după ce vă urcați în metrou pentru că vă trebuie la ieșire, plus se poate, cum a fost cazul în prima zi deschisă publicului, ca la sosirea la Rho Fiera să fie un „filtru” la metrou și să se verifice biletele. 

Pizzeria Baia del Cilento

Mancarea depinde în funcție de gusturi. Așa orientativ puteți găsi pizza de la 7-10euro în pizzeriile mai de cartier, la 10-18eur în pizzeriile din centru. Berea costă între 3-5euro, apași sucurile 2-3euro la 0.5L. În interiorul salonului sunt mai multe locuri unde puteți mânca cu prețuri un pic mai mari decât în oraș,orientativ pentru un sandwish cu șuncă și o apă plata la 0,75 am plătit 9euro, un Pepsi la 0,5L era 3eur.

În concluzie pe noi, aproape 3 zile (am ajuns marți dup-amiază și am plecat joi seară) ne-au costat în total un pic peste 250eur de persoană. Depinde de fiecare dacă este mult sau dacă este puțin, noi zicem că merită cel puțin o dată în viață, ca motocicliști, să vizitați această expoziție și dacă încă aveți nevoie de câteva motive pentru a lua o decizie, găsiți suficiente aici.


Pe scurt
Avionul de la 70eur la 350eur in functie de perioada cand cumparati biletul.
Cazare de la 50eur la 150eur+ pe noapte
Bilet tren aeroport-oras 13eur dus x 2 = 26eur
Bilet access expozitie 21eur/zi
Bilet metrou dus-intors 2×2.5eur= 5eur
Mancare aprox 20-25eur pe zi

Total 250-350eur

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!