februarie 21, 2024

[Motociclete Noi 2020] Honda Africa Twin CRF1100L

În sfârșit avem varianta oficială a noii Honda Africa Twin. Noul model ar trebui să fie prezent în showroom-urile dealerilor începând cu sfârsitul lui 2019, însă noi cu siguranță o vom vedea pentru prima oară la EICMA în Noiembrie.
Citind datele tehnice, se pare că Honda a ascultat „plângerile” posesorilor generației anterioare. În sfârșit avem Cruise Control, zic în sfârșit pentru că nu avea niciun sens să nu fie prezent pe o motocicletă făcută pentru călătorii lungi și care mai ales avea deja ride-by-wire.


Pe lângă asta, avem IMU care controlează Traction Controlul și ABS-ul și suspensii semi-active pentru varianta de top Adventure Sports însă va există și o varianta mai puțin tehnologizată, orientată mai mult pentru off-road și mai ieftină.

Noutățile pentru ambele versiuni sunt :
– IMU-ul care controlează cornering ABS-ul și cornering Traction Control-ul.
– Ecran TFT cu posibilitate de conectare a telefonului prin Bluetooth și AppleCar Play
– Capacitatea motorului a fost mărită la 1,084cc și dezvoltă acum 100cp/105Nm
– Pentru varianta cu DCT este introdus pentru prima oară un sistem de detectare a curbelor pentru ca treapta de viteză să nu mai fie schimbată în mijlocul virajului.
– Cadru complet nou
– Varianta standard mai ușoară cu 4kg, iar Adventure Sports cu 5Kg.
– Patru moduri de mers : Off-Road, Gravel, Tour, Urban + două moduri User
– Cruise Control standard
– Faruri cu LED
– două variante de side-case-uri din plastic sau aluminiu

În plus varianta Adventure Sports, cum ne-a obișnuit vine cu o autonomie mai mare(aprox. 500Km cu un plin), grație rezervorului de 24.8L. Vine cu cauciucrui tubeless și se poate opta pentru o suspensie Showa semi-activă a cărui comportament se schimbă în funcție de modul de mers selectat cât și în funcție de condițiile de rulare.

Prețurile în Romania incep de la 14.590EUR cu TVA inclus, pentru varianta standard cu MT, 16.490EUR pentru Adventure Sports si 17.890EUR pentru Adventure Sports ES.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!