iunie 13, 2024

[VIDEO][TEST][MotoGuzzi]V7 III Rough

V7 este un nume reprezentativ pentru producătorul din Mandello del Lario, fiind prezentat lumii pentru prima oară în anul 1967. De atunci au trecut mai multe generații(3 mai exact), de fiecare dată baza fiind aceeași , un motor V2 cu cilindri la 90 de grade, cu o capacitate de aproximativ 750cc montat transversal. În 2018 Moto Guzzi și-a îmbogățit portofoliul de modele V7, adăugând 3 versiuni noi ce împart platforma tehnologică, diferențele fiind mai mult de ordin stilistic : V7 III Rough, Milano și Carbon Edition. Cum îi spune numele, varianta Rough este orientată spre drumuri mai dure, având influențe de scrambler, varianta Milano este o prezență stilată pe care ne-am aștepta să o vedem în oraș în față unei cafenele italienești iar editia limitată Carbon, iese în evidență prin abundență de elemente din fibră de carbon plus contrastul atrăgător roșu-negru. Trebuie să fiți foarte norocoși să vedeți una pe stradă, fiind produse doar 1921 de unități, pentru a a aduce aminte de anul înființări firmei italienești.

Faza pe hârtie
Cum ziceam mai devreme, cele 3 motociclete împărtășesc aceeași platformă tehnologică, asta însemnând că pe toate 3 vom găsi un motor răcit cu aer de 744cc cu 2 cilindri în V la 90, ce dezvoltă 52CP la 6.200 rpm și are un cuplu de 60Nm la 4.900 rpm. Suspensiile sunt la fel pe cele 3 modele, pe față avem o furcă telescopică ne ajustabila de 40″ cu o cursă de 130mm, iar pe spate avem amortizoare paralele cu o cursa de 93mm la care se poate modifica preload-ul.Frânarea este asigurată de un sistem monodisc cu etrieri Brembo cu 4 pistonase pe față, respectiv două pe spate, cu ABS standard*(normele UE aflate în vigoare obligă toate motocicletele peste 50cc să fie echipate cu ABS). Rezevorul este același și are o capacitate de 21L. Diferențele de ordin stilistic țin de jantele folosite, de cusăturile sau materialul folosit la șa și de bord. Modelul testat de noi, V7 Rough vine cu roți spitate de 18″ pe față, respectiv de 17″ pe spate, are o șa mai rezistentă la tăvăleală, iar bordul este minimalist, format dintr-un singur ceas analogic. De asemenea și prețurile diferă, V7 Rough având cel mai mic preț dintre cele 3, de €8.735 (TVA inclus) la The Bike Hub (importatorul oficial al mărcii MotoGuzzi în România).

Faza pe stradă
Am testat această motocicletă pe parcursul a mai multe zile, inițial în oraș, după care am scos-o la o tură lejeră de vreo 350km pe tipuri diferite de drumuri. Ce părere ne-a făcut, vedeți în clipul de mai jos :

La o motocicletă cu look retro întotdeauna ne uităm după suflet, după spirit,trebuie să aibă un caracter aparte și exact în asta abundă rontaitul motorului V2 produs în Mandello del Lario.
Trebuie să specific faptul că mi s-a părut o motocicletă cu inimă, cu caracter dacă vreți, cu care trebuie să intri în armonie că să te distrezi. Felul în care toarce motorul, felul în care vibrează când îl turezi pe lor, sunt lucruri unice, ce o fac deosebită, dar sunt lucruri pe care unii ar putea să nu le aprecieze. Spun asta pentru că eu am avut ceva probleme cu acordarea la ritmul motorului V2 de pe Moto Guzzi, cel puțin la curbe de viteză redusă am oscilat mereu între treapta a două și a treia, niciodată parcă ne nimerind ce trebuie, În schimb Iulian, posesor de Moto Guzzi și un aficionado al acestor motoare, a zburat cu ea în orice curbă. De fapt de fiecare dată când este cu un Moto Guzzi se poate vedea bucuria pe care o are în modul lui de mers. De aceea, cum zic mereu, dacă îți place o motocicletă, cel mai bine este să faci și un test ride, să vezi cum te împaci cu ea pe drum, iar în cazul de față puteți află informații pentru disponibilitatea modelelor de test Moto Guzzi la The Bike Hub.

 • 8/10
  Motor - 8/10
 • 8.6/10
  Ciclstică , manevrabilitate și frâne - 8.6/10
 • 7/10
  Dotări standard - 7/10
 • 8.2/10
  Fun factor - 8.2/10
 • 8/10
  Raport calitate / preț - 8/10
8/10

Date tehnice

Motor: 2 cilindri in V
744cc
52 CP la 6.200 rpm
60 Nm la 4.900 rpm
Ride by wire cu 3 moduri:Rain, Road, Off-road
Cursa suspensie fata/spate : 130mm/93mm
Roata fata: 18″ 100/90 (110/80 R18 ca alternativă)
Roata spate: 17″ 130/80
Frana fata : Brembo cu 4 pistonase pe discuri de 320mm
Frana spate : Brembo cu doua pistonase pe mono disc de 260mm
Inaltime sa: 770 mm
Greutate la plin: 213Kg
Capacitate rezervor carburant 21L
Pret: €8.735 (TVA inclus)

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!