Despre ICON
Când zici Icon te gândești la show, la agresivitate, la stunt, la street fight. Firma a luat naștere în 2002, în Portland,Oregon fiind înființată de câțiva motocicliști pasionați, care au plecat la drum cu ideea de a creea echipament moto de protecție având în minte experiențele lor neplăcute cu asfaltul.Deși inițial au fost orientați către performanțe sportive, datorită asocierii cu rideri de stunt ca Ernie Virgil sau Jason Britton, și a clipurilor promoționale foarte agresive, Icon și-a creat o imagine de echipamente pentru „huligani”, pentru motocicliști gata să „domine” străzile orașelor, așa cum le place chiar lor să zică. Ce este de precizat despre această firma, este faptul că ei sunt o firma mai mult de design și marketing, producția fiind asigurată de firme subcontractoare. Astfel firma propriu-zisă nu este foarte numeroasă, păstrând un nucleu de motocicliști care se ocupă de testarea și R&D să zicem.

Despre geaca ICON OVERLORD MESH
Caracteristicile geci(așa cum sunt prezentate de către producător):
-Nailon durabil
-Protectii detasabile Icon CE Field Armor pentru coate si umeri
-Protectie detasabila pentru spate din spuma cu dubla densitate
-Panouri elastice pentru flexibilitate
-Panouri din ‘Fighter Mesh’ plasate strategic pentru ventilare
-Mesada detasabila rezistenta la vant
-Protectie CE pentru spate care poate fi upgradata la Stryker

Experiență personală
Am ales aceasta geaca pentru oras, doar pentru perioada verii, pentru plimbarile mai lungi ramanand fidel gecii de piele Alpinestars GP-R. Eram satul sa ma coc la semafor, asa ca am ales special culoarea alba.
Este o geaca textila, usoara, cu o croiala sportiva, cu manecile usor flexate si cu un pret foarte bun. Fiind un model ce a aparut in 2010, in perioada cand am cumparat-o eu era deja la reduceri, platind pentru pina in 500RON.
Geaca poate fi purtata si primvara sau toamna, avand o mesada. Eu am purtat-o foarte rar si cu mesada, doar in diminetile foarte racorase de primavara. Foarte comoda, am iesit de cateva ori cu ea si la plimbari in afara orasului, insa ce am observat este cam dificil sa cureti meshul textil de gaze apoi si fiind si alba, am renuntat sa o mai port la drumuri lungi.
Legat de marimi, desi are un stil sportiv, croiala este un mic mai relaxata, mai americana sa zic asa. In cazul meu, 185m/90kg, marimea L mi-a venit foarte bine.
La capitolul protectie, geaca a venit cu protectii la coate si umeri. Din fericire cu aceasta geaca nu am avut ghinionul sa testez cat de bine rezista la lovituri si abraziune, insa materialele folosite par de buna calitate.

Părearea mea
Am pastrat aceasta geaca in garderoba doua sezoane in care nu am purtat-o foarte mult timp.In mare parte am purtat-o doar pina la serviciu. Fiind foarte usoara mi s-a parut foarte confortabila. Per total cred ca este o geaca textila ok, cu un pret de entry level, ce poate fi purtata chiar 3 sezoane gratie mesadei cu care vine. Intre timp Icon Overlord a ajuns la a doua generatie care la aproximativ 150eur vine cu unele imbunatatiri cum ar fi protectii D3O.


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[Jurnal de calatorie] #rideBucovina [1100Km/3 zile]

Ideea acestei plimbări ne-a venit când am auzit prima oară de expoziția de motociclete a domnului Alexandru Scheul, Expo Moto Bucovina, de la Rădăuți. Asta se întâmpla undeva în Decembrie 2017, așa că am pus Citește mai mult…

Teste

[TEST][CAMERĂ VIDEO]GoPro Fusion

În excursia noastră din Bucovina, pe lângă Honda Africa Twin Adventure Sports am testat și o „jucărie” foarte interesantă, care ne-a ajutat să scoatem niște cadre interesante de pe drum, dintr-o perspectivă cu totul nouă. Citește mai mult…

Citește

[TEST][Yamaha][MT-09] Ce se întâmplă cu huliganul după ce-l scoți din oraș

Gama MT este un mare succes pentru Yamaha, de la apariția ei acum mai bine de 4 ani, fiind vândute peste 150.000 de unități . Gama începe cu motociclete de capacitate mică de 125cc și Citește mai mult…