februarie 21, 2024

[motoGear] Test/Prezentare rucsac Kriega R20

Folosesc rucscacul Kriega R20 de un an, timp în care l-am luat aproape în fiecare ieșire moto, fie că a fost pe asfalt, în off-road sau rally raid, plus câteva drumeții de munte și ieșiri la snowboard. Motivul pentru care l-am folosit atât de des este că nu-l simți în spate. Sistemul de prindere Quadlock Lite și spatele curbat mai dur, distribuie greutatea foarte bine,iar felul în care sunt decupate bretelele ajută să nu-ți limiteze în vreun fel mișcările.

Capacitatea de stocare este de 20L, însă cum cei mai mulți dintre noi nu avem o reprezentare prea clară la ce înseamnă 20L,am pus pozele de mai jos.

Pentru un weekend, 20L ar trebui să fie suficient, în el îți încap:
– o pereche de blugi
– o pereche de adidași/teniși
– o pereche de pantaloni scurți
– 3 tricouri
– o bluză cu mânecă lungă
– un laptop de 15″ in locul protecției de spate
– plus ce mai ai tu nevoie, încărcător laptop/telefon, baterie externă, cosmetice, chiloți și ciorapi

Dacă spațiul nu este suficient, poți să-i adaugi printr-un sistem de chingi o borsetă de 5L sau 10L, sau poți să te orientezi direct către un alt model cu o capacitate mai mare, gama de rucsacuri Kriega este foarte variată, de la 9L până la 35L.

Singurul lucru care mi-ar fi plăcut să fie altfel este compartimentarea, însă asta ține de regimul meu de utilizare, cărând mereu mai multe camere, microfoane, drone…mi-ar fi fost mai util dacă avea mai multe buzunare sau compartimente, că să pot să-mi organizez mai bine echipamentele, eventual, să pot să pun și ceva haine separat pe lângă echipamentul video. Însă gama Kriega are mai multe modele de dimensiuni diferite, pentru a satisface toate nevoile. Între timp a apărut un model nou Max28, care are exact aceste carateristici, mult mai multe compartimente, plus există posibilitatea de a bagă o cască moto în interior.

Water resistant DA, waterproof NU
Cei de la Kriega îl prezintă ca pe un rucsac water resistant, nu waterproof. În compartimentul principal există un buzunar waterproof unde poți să-ți pui electonice mici sau actele și stai liniștit că dacă te prinde vreun potop al lui Noe, acestea nu se vor uda. Faptul că materialele folosite pentru restul rucsacului sunt water resistant, iar fermoarele YKK sunt waterproof, etanseaza foarte bine compartimentul principal, până acum, de fiecare dată când m-a prins ploaia cu el nu am găsit ude lucrurile din interior, însă probabil că dacă intri cu el în mare sau într-un rău o să se ude, de aici diferența water reisistant vs waterproof.

Cum ziceam în alt articol despre diferențele dintre un rucsac moto dedicat și unul normal, mie mi-au trebuit 3 ani să iau decizia să-mi iau acest ghiozdan, fiind descurajat de preț, care de obicei este în jur de 140Eur. Însă acum, după ce l-am purtat un an, pot să zic cu siguranță că merită banii. Deși l-am târât prin praf, pietriș, după o simplă spălare arată ca nou. În plus, pe la evenimentele moto la care am fost, l-am mai tot văzut la rideri, unii avându-l de 7-8 ani.

În România îl gășiți la Asfalt-uscat.ro, de acolo l-am luat și eu, ei fiind importatorii oficiali în România. Cum se apropie perioada de blackfriday, s-ar putea să-l prindeți la un preț mai bun decât în restul anului.

CARACTERISTICI
Rucsacul moto R20 incorporeaza un buzunar lateral cu fermoar rezistent la apa YKK®, impreuna cu un buzunar interior si o bretea cu prindere pentru chei in compartimentul principal. De asemenea, R20 este compatibil cu protectia de spate CE-Level 2 si un rezervor de hidratare de 2L, 3L sau 3,7L.
Proiectat si construit utilizand cele mai calitative materiale, doar Kriega ofera rucsaci moto speciali, usor de folosit chiar si cu cele mai groase manusi moto si in acelasi timp si usor de customizat pentru a face fata cerintelor specifice ale motociclistilor.

SPECIFICATII TEHNICE
1000D Cordura® utilizat la baza si ham (chingi).
420D nylon rip-stop utilizat in zonele expuse.
Panouri reflectorizante in zona hamului.
Print reflectiv 3M Scotchlite™ in logoul K.
Material Superspace 5mm in zona de contact spate-rucsac.
Ramforsat cu material special Hypalon rezistent la abraziune.
Fermoare rezistente la apa YKK® originale made in USA.
Capacitate 20 litri.

DIMENSIUNI
470(h) x 280(l) x 150(a) mm

GREUTATE
1150 Grame

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!