vin. Mai 29th, 2020

Transbucegi


Soseaua Transbucegi (Dj713), cunoscuta si sub numele de Drumul Babelor, este principalul drum de acces in Muntii Bucegi ajungand pana in apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele si Sfinxul. Transbucegiul este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din Romania. Drumul are o lungime de 20 km, 17 din ei fiind asfaltati. Transbucegiul se desprinde din drumul judetean DN71, care face legatura intre Statiunea Sinaia si Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000. Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu unde, in dreptul Cabanei Dichiu, coteste brusc la dreapta si strabatate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa. Cei 17 km asfaltati din Transbucegi duc drumul pana la o altitudine de 1925 m.

De la Sinaia , plecand pe DN71 spre Targoviste, la aprox 9 km , virati la dreapta pe DJ713 la indicatorul spre Hotel Pestera.


Telekom.ro

Cum ajung acolo?/Navigare

 

 

Evaluare traseu
  • Calitatea asfaltului
  • Peisaje
  • Trafic
  • Dificultate (1- foarte dificil/ 5 - foarte usor )
  • Fun factor
4.5

Rezumat / descriere scurtă

Distanta: 27 KM
Durata : 50min

Sending
User Review
4 (1 vote)

Cum ajung acolo?/Navigare (Location services required)

3 thoughts on “Transbucegi

  1. Am fost pe 01.10.2016 pe TransBucegi pana la hotel Pestera si portiunea de drum DN71 de la Sinaia pana unde se face dreapta este refacuta cu zone de asfalt nou, nu mai sunt gropi dar calitatea reparatiilor te indeamna la retinere. Au mai ramas unele zone cu denivelari. Oricum se merge satisfacator fata de ce era anul trecut. Marcajele cred ca le fac la anul….
    Pe TransBucegi trebuie sa incercati si varianta cu asfalt spre hotel Pestera (prin dreapta lacului Bolboci). Merita!!

Lasă un răspuns