De multe ori se întâmplă să simțim nevoia să ieșim din oraș la o tură cu motocicleta, însă timpul nu ne permite. Dacă stați în București, cele mai apropiate drumuri moto cu niște viraje decente, sunt la cel puțin 100km distanță și aici mă refer la drumuri că Poiana Câmpina, Cheia, Valea Doftanei, Plaiul Câmpinei
Totuși există soluții dacă vrei să dai o tură de relaxare sau de dezmorțire după ce ai terminat serviciul de exemplu, în jurul Bucureștiului existând câteva drumuri județene care ascund ceva surprize.
Traseul de mai jos are aproximativ 200km și poate fi făcut în mai puțin de 4 ore,cea mai bună bucată în ceea ce privește virajele fiind secțiunea de la Lipia la Mănăstirea Căldărușani.
Am parcurs și noi acest traseu săptămâna trecută având în teste o Yamaha MT10, însă am deviat un pic de la el, ieșind puțin pe A3 pentru a vedea cum se așează acest hyper naked la viteze mai ridicate.

oct 21, 2018 - Du
Snagov, RO
cer fragmentat
16°C cer fragmentat
Vant 9 km/h, E
Umiditate 87%
Presiune 765.07 mmHg
dum10/21 lun10/22 mar10/23 mie10/24 joi10/25
ploaie ușoară
16/11°C
cer senin
15/8°C
cer senin
14/11°C
ploaie ușoară
11/7°C
cer senin
9/4°C
Câteva aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere pe acest traseu este faptul că sunt destul de multe sate unde trebuie să aveți atenția sporită. În sate lucrurile au alt ritm, iar oamenii de aici nu sunt obișnuiți cu motociclistii așa că trebuie să fiți atenți la mașini care ies cu spatele din curți, mașini care întorc pe mijlocul străzii, căruțe, animale, copii care se joacă pe stradă…în concluzie, e bine să mergeți mai preventiv în sate.
Legat de asfalt, traseul este destul de bun. Există zone cu petice sau gropi mai mici, dar nimic extrem, per total să zicem un 4/5, fiind destul de potrivit chiar și pentru supersportive. (Noi am avut alături de Yamaha MT10 un Suzuki GSX-R1000).
Pe parcurs sunt și câteva zone mai pitorești, câteva locații care puteți să le vizitați, cum ar fi domeniile Știrbei de la Buftea, Palatul Mogoșoaia, Circuitul MotorPark România, Barul lui Bobiță din serialul Las Fierbinți, iar dacă vi se face foame unele dintre opțiuni(de la scump la mai ieftin) ar fi : Club Snagov, Casa Vlăsiei, Laguna Verde, Calul Bălan în Buftea.
Noi am făcut un popas la Laguna Verde, unde pentru un păstrăv și un cotlet de porc la grătar cu cartofi țărănești și ceva de băut, am plătit în jur de 100Ron.


Lasă un răspuns

Articole similare

Trasee

[TRASEU][CIRCUIT]București-Bărăgan-Drumul Vinului-București[530km/8h]

Acest traseu nu putem sa spunem ca este un traseu care sa te dea pe spate sau sa iasa in evidenta cu ceva. Este mai mult genul de traseu pe care sa-l faci dupa ce Citește mai mult…

Trasee

[TRASEU][CIRCUIT]București-Râșnov-Bran-Cheile Dâmbovicioarei-culoarul Rucăr/Bran-retur [420km/7h30]

Culoarul Rucăr-Bran este una dintre cele mai turistice zone din România,fiind o zonă mai mereu aglomerată, datorită castelului Bran cât și a peisajelor superbe din zona Bran-Moeciu-Fundata. Interesante sunt însă și drumurile lăturalnice , care Citește mai mult…

Trasee

[TRASEU] Marele tur [3800km/9 zile]

Marele Tur cuprinde tot ce are mai bun Romania de oferit in materie de drumuri, peisaje si atractii tursitice si este ideal pentru cine vrea sa descopere Romania pe doua roti in tihna.. Am schitat Citește mai mult…