De multe ori se întâmplă să simțim nevoia să ieșim din oraș la o tură cu motocicleta, însă timpul nu ne permite. Dacă stați în București, cele mai apropiate drumuri moto cu niște viraje decente, sunt la cel puțin 100km distanță și aici mă refer la drumuri că Poiana Câmpina, Cheia, Valea Doftanei, Plaiul Câmpinei
Totuși există soluții dacă vrei să dai o tură de relaxare sau de dezmorțire după ce ai terminat serviciul de exemplu, în jurul Bucureștiului existând câteva drumuri județene care ascund ceva surprize.
Traseul de mai jos are aproximativ 200km și poate fi făcut în mai puțin de 4 ore,cea mai bună bucată în ceea ce privește virajele fiind secțiunea de la Lipia la Mănăstirea Căldărușani.
Am parcurs și noi acest traseu săptămâna trecută având în teste o Yamaha MT10, însă am deviat un pic de la el, ieșind puțin pe A3 pentru a vedea cum se așează acest hyper naked la viteze mai ridicate.

iun 21, 2018 - Jo
Snagov, RO
câțiva nori
27°C câțiva nori
Vant 8 km/h, NV
Umiditate 65%
Presiune 760.56 mmHg
joi06/21 vin06/22 sam06/23 dum06/24 lun06/25
ploaie
27/19°C
ploaie
29/18°C
ploaie puternică
15/15°C
ploaie ușoară
17/14°C
ploaie ușoară
21/15°C
Câteva aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere pe acest traseu este faptul că sunt destul de multe sate unde trebuie să aveți atenția sporită. În sate lucrurile au alt ritm, iar oamenii de aici nu sunt obișnuiți cu motociclistii așa că trebuie să fiți atenți la mașini care ies cu spatele din curți, mașini care întorc pe mijlocul străzii, căruțe, animale, copii care se joacă pe stradă…în concluzie, e bine să mergeți mai preventiv în sate.
Legat de asfalt, traseul este destul de bun. Există zone cu petice sau gropi mai mici, dar nimic extrem, per total să zicem un 4/5, fiind destul de potrivit chiar și pentru supersportive. (Noi am avut alături de Yamaha MT10 un Suzuki GSX-R1000).
Pe parcurs sunt și câteva zone mai pitorești, câteva locații care puteți să le vizitați, cum ar fi domeniile Știrbei de la Buftea, Palatul Mogoșoaia, Circuitul MotorPark România, Barul lui Bobiță din serialul Las Fierbinți, iar dacă vi se face foame unele dintre opțiuni(de la scump la mai ieftin) ar fi : Club Snagov, Casa Vlăsiei, Laguna Verde, Calul Bălan în Buftea.
Noi am făcut un popas la Laguna Verde, unde pentru un păstrăv și un cotlet de porc la grătar cu cartofi țărănești și ceva de băut, am plătit în jur de 100Ron.


Lasă un răspuns

Articole similare

Trasee

[TRASEU] #rideDobrogea [800+Km/2 zile]

Ideea noastră pentru acest weekend este destul de simplă. Ne place foarte mult Dobrogea, însă în plimbările noastre trecute pe aici am mers doar pe drumuri asfaltate. De dată aceasta vrem să vedem și ce Citește mai mult…

Trasee

[Traseu] Cazanele Dunarii – Bigar – TransSemenic – Defileul Jiului [632km/3zile]

Sud-Vestul țării este o zonă aparte, locul unde Dunărea întră în țară oferă niște priveliști unice în România. Pe lângă aceste priveliști avem și niște drumuri care sunt pe placul motocicliștilor, virajate și cu asfalt Citește mai mult…

Trasee

[TRASEU][CIRCUIT]Cluj-Belis-Padis-Beius-Huedin-Cluj[300km/6h30]

Un traseu moto combinat de asfalt cu macadam, recomandat de unul dintre cititorii noștrii de la Cluj. Este un traseu recomandat cu precădere pentru cei ce dețin motociclete dual adventure pentru că există unele zone Citește mai mult…