/

De multe ori se întâmplă să simțim nevoia să ieșim din oraș la o tură cu motocicleta, însă timpul nu ne permite. Dacă stați în București, cele mai apropiate drumuri moto cu niște viraje decente, sunt la cel puțin 100km distanță și aici mă refer la drumuri că Poiana Câmpina, Cheia, Valea Doftanei, Plaiul Câmpinei
Totuși există soluții dacă vrei să dai o tură de relaxare sau de dezmorțire după ce ai terminat serviciul de exemplu, în jurul Bucureștiului existând câteva drumuri județene care ascund ceva surprize.
Traseul de mai jos are aproximativ 200km și poate fi făcut în mai puțin de 4 ore,cea mai bună bucată în ceea ce privește virajele fiind secțiunea de la Lipia la Mănăstirea Căldărușani.
Am parcurs și noi acest traseu săptămâna trecută având în teste o Yamaha MT10, însă am deviat un pic de la el, ieșind puțin pe A3 pentru a vedea cum se așează acest hyper naked la viteze mai ridicate.

apr 22, 2018 - Du
Snagov, RO
cer senin
10°C cer senin
Vant 13 km/h, W
Umiditate 93%
Presiune 761.31 mmHg
dum04/22 lun04/23 mar04/24 mie04/25 joi04/26
cer senin
25/18°C
ploaie ușoară
23/14°C
ploaie
25/13°C
ploaie ușoară
24/13°C
ploaie
22/10°C
Câteva aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere pe acest traseu este faptul că sunt destul de multe sate unde trebuie să aveți atenția sporită. În sate lucrurile au alt ritm, iar oamenii de aici nu sunt obișnuiți cu motociclistii așa că trebuie să fiți atenți la mașini care ies cu spatele din curți, mașini care întorc pe mijlocul străzii, căruțe, animale, copii care se joacă pe stradă…în concluzie, e bine să mergeți mai preventiv în sate.
Legat de asfalt, traseul este destul de bun. Există zone cu petice sau gropi mai mici, dar nimic extrem, per total să zicem un 4/5, fiind destul de potrivit chiar și pentru supersportive. (Noi am avut alături de Yamaha MT10 un Suzuki GSX-R1000).
Pe parcurs sunt și câteva zone mai pitorești, câteva locații care puteți să le vizitați, cum ar fi domeniile Știrbei de la Buftea, Palatul Mogoșoaia, Circuitul MotorPark România, Barul lui Bobiță din serialul Las Fierbinți, iar dacă vi se face foame unele dintre opțiuni(de la scump la mai ieftin) ar fi : Club Snagov, Casa Vlăsiei, Laguna Verde, Calul Bălan în Buftea.
Noi am făcut un popas la Laguna Verde, unde pentru un păstrăv și un cotlet de porc la grătar cu cartofi țărănești și ceva de băut, am plătit în jur de 100Ron.


Lasă un răspuns

Articole similare

Trasee

[TRASEU] Turul castelelor și cetăților din Transilvania [1400km/5zile]

Cum spunea un prieten grec motociclist „îmi place să merg cu motocicleta în România pentru că după fiecare curbă este un castel”. Plecând de la această vorbă am zis să facem un traseu care să Citește mai mult…

Trasee

Traseu Dobrogea Bucuresti – Braila

De multe ori, ca motociclişti, un drum în Dobrogea se rezumă la ruta Bucureşti–Vama Veche, fie pe drumul vechi, fie pe autostradă. Însă Dobrogea are mult mai mult de oferit. De aceea am făcut un Citește mai mult…

Trasee

Excursie la cazanele Dunării cu întoarcere pe la Sibiu în 4 zile

Un traseu ce se întinde pe 4 zile şi 1500 km şi vă poartă printr-unele dintre cele mai frumoase zone ale României. La capătul primei zile veţi ajunge la Dubova într-o zona superbă, parcul natural Citește mai mult…