Aceste informații au fost actualizate ultima dată la începutul lunii August 2018.

Ungaria – se plătește vinietă pentru autostradă și anumite segmente de drum. aproximativ 40RON/7 zile se poate cumpăra și de la benzinăriile Mol din țară sau dacă de exemplu ieșiți pe la Nădlac, imediat după punctul de trecere sunt niște chioșcuri de vânzare.Mai multe informații găsiți aici.

Bulgaria – pentru motociclete nu se plătește vinieta sau altă taxa. Mai multe detalii aici.

Ucraina – atât pentru motociclete cât și pentru autoturisme nu se plătește nicio taxa.

Moldova – pentru motociclete nu se plateste nimic, exista o taxa pentru autovehicule si remorci inmatriculate in alt stat decat Republica Moldova. Mai multe info aici.

Bosnia-Herzegovina – nu se plateste vinieta ,insa se plateste autostrada pe anumite zone, iei tichet la intrare si platesti la iesirea de pe autostrada. Atentie mare la asigurare, sa va uitati pe carte verde daca este inclusa si BIH. Daca nu este, puteti plati o asigurare la intrarea in Bosnia aprox. 20Eur pentru 7zile.

Croatia – nu exista vinieta , se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi. Ca reper Zadar – Zagreb aprox. 60Ron (Iunie 2018)

Serbia – nu exista vinieta , se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi.

Grecia – nu exista vinieta, se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi.

Austria se plateste vignetta pentru autostrada si anumite categorii de drumuri speciale.
5,20Eur/10zile sau 13,10Eur/2 luni
Se poate cumpara si online de aici : https://shop.asfinag.at/en/toll-products/digital-toll-sticker/10-day-toll-sticker/

Slovenia – se plateste vinieta pentru autostrada : 7.5Eur/7zile .
Mai multe informatii aici.
Interesant este ca puteti beneficia de reduceri la diverse atractii turistice daca aratati chitanta de la vinieta.Info

Slovacia – se plateste vinieta pentru autostrada pentru masini 10Eur/10 zile, motocicletele sunt scutite de plata vignetei. Mai multe informatii aici.

Italia – nu exista vinieta, se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi. Ultima oara cand am fost am platit undeva aproximativ 8eur/100km. (Martie 2018)

Elveția – Se plateste vinieta anuala (valabila pana la 1 Ianuarie al anului urmator) pentru autostrada si anumite segmente de drumuri. Pretul este de 40CHF~35€.Trebuie lipita pe o parte nedetasabila a motocicletei! Mai multe detalii aici.

Franta – nu exista vinieta, se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi.

Spania – nu exista vinieta, se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi. Exista de asemenea si autostrazi unde nu se plateste nimic. Mai multe informatii aici.

Portugalia – nu există vinietă, se plătește la ieșirea de pe autostradă în funcție de kilometrii parcurși.

Turcia – nu există vinieta, se plătesc anumite segmente de drum, autostrăzi, poduri. Mai multe detalii aici.


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[Motociclete noi][2019] BMW R1250GS

La prima vedere , la nivel stilistic nu s-au schimbat multe, R1250GS arată foarte asemănător cu vechiul, de acum, R1200GS. Schimbarea majoră vine la nivelul motorului, care pe lângă creșterea de 84cc până la 1254cc, Citește mai mult…

Citește

[Păreri ale posesorilor][Yamaha][Tracer900GT]

După plimbarea noastră pe Transfăgărășan cu Tracer-ul 900 de la Yamaha, am ajuns la concluzia că sunt câteva chestii care ne-au lipsit, iar marea majoritate dintre ele sunt prezente pe varianta GT. De aceea am Citește mai mult…

Citește

[Motociclete noi][2019] Kawasaki ZX6R

Cu cât ne apropiem mai tare de EICMA, încep să apară detalii despre motocicletele pe care le vom găsi în magazine la anul. După mai mulți ani în care a lipsit din cataloagele dealerilor Kawasaki, Citește mai mult…