Aceste informații au fost actualizate ultima dată la începutul lunii August 2018.

Ungaria – se plătește vinietă pentru autostradă și anumite segmente de drum. aproximativ 40RON/7 zile se poate cumpăra și de la benzinăriile Mol din țară sau dacă de exemplu ieșiți pe la Nădlac, imediat după punctul de trecere sunt niște chioșcuri de vânzare.Mai multe informații găsiți aici.

Bulgaria – pentru motociclete nu se plătește vinieta sau altă taxa. Mai multe detalii aici.

Ucraina – atât pentru motociclete cât și pentru autoturisme nu se plătește nicio taxa.

Moldova – pentru motociclete nu se plateste nimic, exista o taxa pentru autovehicule si remorci inmatriculate in alt stat decat Republica Moldova. Mai multe info aici.

Bosnia-Herzegovina – nu se plateste vinieta ,insa se plateste autostrada pe anumite zone, iei tichet la intrare si platesti la iesirea de pe autostrada. Atentie mare la asigurare, sa va uitati pe carte verde daca este inclusa si BIH. Daca nu este, puteti plati o asigurare la intrarea in Bosnia aprox. 20Eur pentru 7zile.

Croatia – nu exista vinieta , se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi. Ca reper Zadar – Zagreb aprox. 60Ron (Iunie 2018)

Serbia – nu exista vinieta , se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi.

Grecia – nu exista vinieta, se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi.

Austria se plateste vignetta pentru autostrada si anumite categorii de drumuri speciale.
5,20Eur/10zile sau 13,10Eur/2 luni
Se poate cumpara si online de aici : https://shop.asfinag.at/en/toll-products/digital-toll-sticker/10-day-toll-sticker/

Slovenia – se plateste vinieta pentru autostrada : 7.5Eur/7zile .
Mai multe informatii aici.
Interesant este ca puteti beneficia de reduceri la diverse atractii turistice daca aratati chitanta de la vinieta.Info

Slovacia – se plateste vinieta pentru autostrada pentru masini 10Eur/10 zile, motocicletele sunt scutite de plata vignetei. Mai multe informatii aici.

Italia – nu exista vinieta, se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi. Ultima oara cand am fost am platit undeva aproximativ 8eur/100km. (Martie 2018)

Elveția – Se plateste vinieta anuala (valabila pana la 1 Ianuarie al anului urmator) pentru autostrada si anumite segmente de drumuri. Pretul este de 40CHF~35€.Trebuie lipita pe o parte nedetasabila a motocicletei! Mai multe detalii aici.

Franta – nu exista vinieta, se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi.

Spania – nu exista vinieta, se plateste la iesirea de pe autostrada in functie de kilometrii parcursi. Exista de asemenea si autostrazi unde nu se plateste nimic. Mai multe informatii aici.

Portugalia – nu există vinietă, se plătește la ieșirea de pe autostradă în funcție de kilometrii parcurși.

Turcia – nu există vinieta, se plătesc anumite segmente de drum, autostrăzi, poduri. Mai multe detalii aici.


Lasă un răspuns

Articole similare

Citește

[Motociclete noi][2019] Moto Guzzi V85 TT

Este anul 2017, suntem la Milano, la EICMA și într-un decor ce ne trimite cu gândul la Sahara , vedem conceptul V85. O motocicletă care atrage ca un magnet vizitatorii, iar pentru prima oară, atât Citește mai mult…

Citește

[Jurnal de călătorie] #RideDacica

Pe la începutul lui septembrie, îmi zice Vlad că Victor Nemeș de la MotoEvolution Racing School organizează o tură de toamnă și dacă nu mergem și noi. Din inerție zic da, după care întreb când e Citește mai mult…

Citește

De ce să mergi într-o tură organizată. Ce am învățat și ce ne-a plăcut în #RideDacica-Tura de toamnă

La începutul lunii Noiembrie am fost într-o tură organizată de Victor Nemeș de la MotoEvolution Racing School, #RideDacica -Tura de Toamnă. Au fost 3 zile și peste 1300Km prin România, care ne-au purtat din Bucureșți Citește mai mult…