februarie 20, 2024

[AfricaEcoRace 2024] Noua regină a Africii este Aprilia Tuareg. Jacopo Cerutti câștigă în fața lui Pol Tarres și Alessandro Botturi.

Începutul de an ne-a adus una dintre cele mai așteptate confruntări pentru iubitorii de motociclete adventure touring. Ediția 2024 a AfricaEcoRace a fost locul perfect pentru testarea capacităților unor motociclete ca Aprilia Tuareg, Yamaha Tenere, Honda Transalp, Ducati Desert X și chiar Harley Davidson Pan-America. Sigur o să ziceți că motocicletele participante nu au nimic în comun cu cele pe care le poți cumpăra din magazin, unele dintre ele fiind preparate special pentru această cursă de către echipe de mecanici ai producătorilor…însă nu este chiar așa, aceste motociclete au mai multe în comun decât vă așteptați cu variantele comerciale. Vedeti dedesubt mai multe despre proiectul „Back to Africa” al celor de la Aprilia si schimbarile pe care le-a suferit motocicleta lor de competitie:


Înainte ca motocicletele să ajungă pe tărâmul African, lupta pentru locul întâi se anunță că va fi între Aprilia și Yamaha. Ambele firme au investit masiv în proiectele lor pentru Rally Raid, primul episod al acestui duel desfășurându-se în urmă cu o luna jumătate în Turcia la raliul Anatoliei. Atunci vă povesteam despre noua direcție de a re-aduce bi-cilindrele de capacitatea medie în cursele de rally raid.
Chiar din primele etape am văzut că va fi o lupta Aprilia & Yamaha versul restul lumii. Pilotul Aprilia, Jacopo Cerutti, împreună cu cei doi piloți Yamaha, Alessandro Botturi și Pol Tarres au ocupat podiumul de la început până la sfârșit. Ce a fost mai șocant pentru mine a fost faptul că cei trei au reușit să ia un avansa considerabil în fața riderilor ce foloseau motociclete de rally raid de 450, teoretic mai ușor de folosit atunci când traversezi dune în deșertul Sahara. Dar iată că surplusul de putere a compensat kilogramele, cei trei piloți de la clasa +700M reușind să aibă un avans la capătul celor 11 etape de 4h30min față de primul clasat ce folosea un KTM de 450, Vaudan Alexandre, ocupantul locul 4 la general.

Cei 3 piloți de pe podium și-au împărțit aproape frățește victoriile de etapă, 4 pentru Jacopo Cerutti, 4 pentru Alessandro Botturi și câte au mai rămas din totalul de 11, adică 3, Pol Tarres.
Din păcate pentru Alessandro Botturi, parcursul de la AfricaEcoRace a fost similar cu cel din campionatul național al Italiei de Rally Raid, ca și acolo, acesta fiind nevoit să încerce să îl prindă din urmă pe Jacopo Cerutti fără succes pe durata intregului raliu. La finalul celor 11 etape și aproximativ 6000Km, Jacopo a reușit să le aducă celor de la Aprilia dulcea întoarcere în Africa, câștigând raliul Africa Eco Race 2024, cu un avans de 6min38sec în față lui Botturi.

Mai multe informații despre Africa Eco Race 2024 gășiți pe site-ul oficial al competiției, cât și pe conturile de social media.
De asemenea pe canalul de youtube există un rezumat al fiecarei zile, unde aflați cele mai importante veșți din etapa respectivă, iar clasamentul competiției în timp real îl gășiți aici.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!