iunie 13, 2024

[motoInterviu][Video] #Oameni&Motociclete cu Alexandru Șcheul despre Expo Moto Bucovina

În vizita noastră în Bucovina, am avut plăcerea de a-l întâlni pe domnul Alexandru Șcheul, om de afaceri din Rădăuți pasionat de motociclete și avioane. Rar ne-a fost dat să vedem cum pasiunea pentru motociclete se materializează în ceva atât de frumos și impresionant, cum este colecția dansului de motociclete – Expo Moto Bucovina.
În prezent, 77 de motociclete complet funcționale, grupate după țara de proveniență, de la „comuniste” la „capitaliste”, sunt găzduite în muzeul din curtea fabricii Killer SRL. Aici gășiți diverse modele de motociclete din anii 1920, din al doilea război mondial și chiar din zilele noastre, fabricate în fostele țări socialiste ca URSS, Cehoslovacia, RDG, Ungaria și bineînțeles România, diverse modele de Mobra,Carpați, Jawa, CZ, MZ, Ural, Danuvia, dar și modele ale mărcilor din spațiul capitalist că Triumph, BSA, Simpson, BMW, Norton, Harley Davidson,Honda,Kawasaki,Yamaha.
Domnul Șcheul, motociclist de mai bine de 40 de ani, a început în urmă cu aproximativ 8 ani să restaureze și să colecționeze aceste motociclete, totul începând cu o Jawa 250.
Fiind curioși să aflăm mai multe despre cum a început povestea această frumoasă cu colectionatul motocicletelor i-am pus câteva întrebări domnului Scheul:

Pînă să ajungem la Rădăuți, noi avusesem deja o zi reușită, pe drumuri ca Transraraul și Pasul Ciumarna, însă dup-amiaza petrecută cu domnul Scheul, a fost de-a dreptul senzațională. Multe dintre motocicletele pe care le-am vazut aici, le vazusem doar in poza sau nici macar nu stiam de existenta lor.
Mulțumim din nou pentru răbdarea cu care ne-ați prezentat motocicletele si poveștile din spatele fiecăreia
Noi credem că Expo Moto Bucovina este o locație absolut obligatorie pentru orice motociclist român.

One thought on “%1$s”

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!