mai 14, 2024

Axial Bicaz (DJ155F) : Durău – Izvorul Muntelui

Am auzit prima oară de acest drum în 2015 când am făcut prima tură „motoRoute” în Bucovina. Atunci venind dinspre Lacul Roșu la Bicaz am decis să spargem în două grupul, jumătate mergând pe acest drum, iar ceilalți pe drumul clasic Bicaz-Poiana Largului (care atunci era praf, plin de petice și denivelări – și la fel de praf este și acum, mereu când am ajuns prin aceasta zona se lucra de zor dar fara rezultate).
Atunci acest drum, deși era un drum județean, era un drum uitat de lume cu asfaltul măcinat și mâncat de trecerea timpului.
Între timp, în 2020, a fost complet refăcut și modernizat cu balustrade și asfalt nou, când am fost noi ultima oară la început de 2022 fiind o adevărată plăcere să mergi pe acest drum șerpuit ce traversează pădurea.
Trebuie totuși avut grijă pentru că drumul nu este foarte lat și sunt multe viraje cu vizibilitate redusă.
În plus în apropierea stațiunii Durău există multe variante pentru a va petrece timpul în natură, cele mai cunoscute obiective turistice fiind : Parcul Național Ceahlău, cascada Duruitoarea, Polița cu Crini, Vârful Toaca, Vârful Ocolasul Mare, Cheile Bicazului, Ansamblu de mănăstiri Durău.

mai 14, 2024 - Ma
Hopa! Nimic nu a fost găsit!

  • Calitatea asfaltului
  • Peisaje
  • Trafic
  • Dificultate (1- foarte dificil/ 5 - foarte usor )
  • Fun factor
4.2

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!