aprilie 21, 2024

motoroute.ro @ BMW Motorrad Track Days

A devenit deja tradiție ca o dată pe an, BMW Motorrad România, să-și invite clienţii să testeze modelele mărcii pe circuitul Motor Park de la Adâncata. Cum există diferențe majore între mersul pe stradă și mersul pe circuit, și nu sunt foarte mulți cei ce se dau constant pe circuit, acest eveniment, reprezintă pentru participanți, pe lângă testarea motocicletelor, un bun prilej pentru îmbunătățirea aptitudinilor. Mai ales că cei prezenți au avut parte de îndrumarea și sfaturile lui Matei Albulescu de la RideX, Marius Băcilă de la RiderAcademy și Bogdan Zaharescu de la Racing Academy.
Anul acesta ne-am echipat complet și am răspuns prezent la invitație. Pentru prima intrare pe circuit am ales două motociclete cu care mai mersesem în trecut, dar niciodată pe circuit, surorile S1000R și S1000RR. Noi fiind obișnuiți mai mult cu traseele prin țară și mai puțin cu trasele de pe circuit, ne-au prins foarte bine sfaturile instructorilor. Este incredibil cum mici detalii legate de poziția corpului, de privire, de abordarea virajelor, pot aduce îmbunătățiri majore. Marele beneficiu al mersului pe circuit, într-un spațiu sigur, controlat, o constituie tocmai aceste îmbunătățiri sau noi aptitudini pe care le capeți aici, ce îți pot fi de folos și pe stradă.


Pentru următoarele intrări am ales motociclete mai atipice pentru datul pe circuit ca BMW RnineT, K1600GLT și R1200RS. Aceasta din urmă a fost o surpriză deosebit de plăcută, Iulian a fost complet impresionat de modul in care livrează puterea și cât de agilă este motocicleta.
Și pentru că toți cei prezenți eram pasionați de motociclete, ziua s-a terminat evident cu o sesiune de fotografii ale motocicletelor care ne-au încântat.

Pe scurt a fost cam așa :

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!