februarie 21, 2024

[TRASEU][CIRCUIT]Bucuresti-Cheia-Targu Secuiesc-Focsani-Bucuresti[570km/9h30min]

Ojdula-Tulnici

Voiam de mult timp sa ajungem in Parcul Natural Putna-Vrancea , pe drumul de la Ojdula la Tulnici. Am auzit la multa lume ca este unul dintre cele mai bune drumuri pentru motociclete de la noi din tara, doar ca este cam departe pentru cei din Bucuresti( cazul nostru).Fiind vorba de aproape 600km in total, nu prea s-a incumetat multa lume, asa ca duminica la 10 dimineata ne-am intanit cu unul dintre cititorii nostrii, Bogdan, la benzinaria din Otopeni pregatiti de drum. Cum a fost pe drum, poti afla aici.

Prima parte , Bucuresti-Ploiesti-Cheia-Brasov, nu are rost sa o mai descriem, puteti gasi detalii despre drum acesta aici. De mentionat totusi ca in ultmul timp calitatea asfaltului s-a deteriorat foarte tare pe Cheia, mai ales pe portiunea de serpentine.

De la Brasov la Targul Secuiesc drumul este satisfacator, insa cam valurit. Cum plecati din Targu Secuiesc spre Bacau initial, la un moment dat in satul Tinoasa veti vedea un indicator dreapta spre Focsani, DN 2D. Drumul o ia spre munte, avand un asflat impecabil. Cateva curbe largi si ajungem in Ojdula.

Satul Ojdula este o succesiune de curbe largi, prefigurand parca ce urmeaza. De aici pana la Tulnici, drumul este impecabil, asfalt perfect, drumul este semnalizat, parapeti , indicatoare, instalate,toate la locul lor. Va asteapta aproximativ 50km de drum montan cu serpentine si curbe largi, in unele bucati chiar cu doua benzi pe sens,majoritatea fiind prin padure. Credem ca este unul dintre cele mai bune drumuri moto din Romania la ora actuala luand in calcul conditiile drumului si succesiunea curbelor.

De la Tulnici la Focsani, drumul este mai putin spectaculos, pe alocuri fiind unele zone unde puteti intalni denivelari in asfalt cauzate de alunecari de teren.

De la Focsani inapoi la Bucuresti noi am ales varianta sa mergem pina la Buzau pe E85 dupa care am luat-o spre Ploiesti, nefiind mari fani ai drumului cu o banda jumate E85. Despre bucata aceasta de drum Focsani-Ploiesti-Bucuresti, nu avem ce comenta, fiind ca un fel de rau necesar 🙂 , foarte plictisitor. Noua ne-a luat aproximativ 11ore sa parcugem toata aceasta distanta, asta avand in vedere ca ne-am mai plimbat un pic si prin Brasov si am mai poposit si la masa in Targul Secuiesc aproximativ 1h30min.

feb 21, 2024 - Mi
Cheia, RO
cer fragmentat
-0°C cer fragmentat
Vant 0 m/s, NV
Umiditate 100%
Presiune 767.32 mmHg
mie02/21 joi02/22 vin02/23 sam02/24 dum02/25
ploaie ușoară
5/-0°C
câțiva nori
7/2°C
cer acoperit de nori
9/4°C
cer acoperit de nori
11/6°C
ploaie ușoară
9/8°C

feb 21, 2024 - Mi
Hopa! Nimic nu a fost găsit!

  • Calitatea asfaltului
  • Peisaje
  • Trafic
  • Dificultate ( 1 - dificil / 5 - usor )
  • Fun factor
4

 

 

 

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!