sâm. Mar 6th, 2021

Campina – Nistoresti via Sotrile ( DJ 207 )

Voila, Campina - Nistoresti

Cand e vorba de alternative la DN1 primele rute care imi vin in minte sunt valea Doftanei si DN1C (Cheia). Fiind mereu in cautare de trasee noi iata ma ajuns pe DJ 207 ( Campina – Nistoresti).

Acest drum este o alternativa pentru cei ce nu se grabesc si vor un drum mai pitoresc si mai virajat. Soseaua de pe coama dealurilor iti ofera posibilitatea de admira Valea Doftanei si dealurile pe care este amplasata comuna Brebu. Altitudinea maxima a traseului se atinge la intrare in satul Sotrile, pe varful Cucuiatu (826m). De aici se poate vedea in departare barajul Paltinu cat si varfurile Bucegilor.

Legat de asfalt, trebuie sa stiti ca drumul nu este foarte prietenos pentru suspensiile motocicletelor. Categoric, nu recomandam acest drum pentur supersportive. La inceput, in zona Voila, drumul este destul de prost, fiind foarte multe petice de asfalt si denivelari. Apoi situatia se inbunatateste, afaltul fiind destul de bun, poate ceva mici denivelari pina in satul Sotrile. La iesire spre Plaiul Cornului vine partea cea mai neplacuta, drumul este foarte prost, carosabilul fiind afectat in urma unor alunecari de teren. Totusi se poate trece fara mari probleme cu orice tip de motocicleta.

Daca vreti sa faceti si o mica drumetie, din zona bisericii din Sotrile puteti urca pe varful Frumos, de unde puteti admira lacul Paltinul si daca este senin puteti vedea chiar si crucea de pe Caraiman.

mar 6, 2021 - Sb
Câmpina, RO
cer acoperit de nori
4°C cer acoperit de nori
Vant 2 m/s, NNV
Umiditate 77%
Presiune 762.82 mmHg
sam03/06 dum03/07 lun03/08 mar03/09 mie03/10
ninsoare
1/-2°C
cer senin
4/-1°C
nori împrăștiați
6/1°C
ninsoare ușoară
3/0°C
ninsoare ușoară
5/0°C

Evaluare traseu
  • Calitatea asfaltului
  • Peisaje
  • Trafic
  • Dificultate ( 1 - dificil / 5 - usor )
  • Fun factor
3.8

Rezumat

Distanta: 20km
Durata : 40min
Tip traseu : drum prin padure si pe coama dealurilor
Access: in Campina mergeti pe calea Doftanei, faceti la stanga pe strada Voila ( este un indicator cu Spitalul Voila), iar apoi veti ajunge la o intersectie cu doua indicatoare : dreapta spre Valea Doftanei (pe Soseaua Paltinu), stanga spre Sotrile si Voila pe DJ 207.

Sending
User Review
4 (1 vote)

 

Lasă un răspuns