septembrie 23, 2023

Câmpina – Nistoresti via Sotrile ( DJ 207 ) – „Plaiu Câmpinei”

Când e vorba de alternative la DN1, primele rute care îmi vin în minte sunt valea Doftanei și DN1C (Cheia). Fiind mereu în căutare de trasee noi iată-mă ajuns pe DJ 207 ( Câmpina – Plaiu Campinei – Nistorești).


Acest drum este o alternativă pentru cei ce nu se grăbesc și vor un drum mai pitoresc și mai virajat. Șoseaua de pe coama dealurilor îți oferă posibilitatea de admira Valea Doftanei și dealurile pe care este amplasata comuna Brebu. Altitudinea maximă a traseului se atinge la intrare în satul Sotrile, pe vârful Cucuiatu (826m). De aici se pot vedea în depărtare barajul Paltinu cât și vârfurile Bucegilor.

Legat de asfalt, trebuie să știți că drumul nu este foarte prietenos pentru suspensiile motocicletelor. Categoric, nu recomandăm acest drum pentru supersportive. La început, în zona Voila, drumul este foarte prost, fiind foarte multe petice de asfalt și denivelări. Apoi situația se înbunătățește, afaltul fiind destul de bun, poate ceva mici denivelări pană în satul Sotrile. La ieșire spre Plaiul Cornului vine partea cea mai neplăcută, drumul este foarte prost, carosabilul fiind afectat în urmă unor alunecări de teren. Totuși se poate trece fără mari probleme cu orice tip de motocicletă.
Ultima oară când am fost pe aici, la sfârșitul lunii Aprilie 2021 cu BMW-ul R nine T si Moto Guzzi-ul V7 Stone, drumul era foarte rău în apropierea Câmpinei, existau mai multe segmente aflate în lucru, iar partea de la început, de la Voila, s-a deteriorat și mai tare, trebuie să fiți foarte atenti la zonele unde terenul de sub asfalt a luat-o la vale, provocând denivelări mari pe carosabil.

Dacă vreți să faceți și o mică drumeție, din zona bisericii din Sotrile puteți urca pe vârful Frumos, de unde puteți admira lacul Paltinul și dacă este senin puteți vedea chiar și crucea de pe Caraiman.

sep 23, 2023 - Sb
Câmpina, RO
cer senin
29°C cer senin
Vant 2 m/s, S
Umiditate 53%
Presiune 762.07 mmHg
sam09/23 dum09/24 lun09/25 mar09/26 mie09/27
cer senin
29/20°C
cer senin
26/20°C
cer acoperit de nori
26/18°C
cer fragmentat
25/18°C
cer fragmentat
24/18°C

Evaluare traseu
  • Calitatea asfaltului
  • Peisaje
  • Trafic
  • Dificultate ( 1 - dificil / 5 - usor )
  • Fun factor
3.8

Rezumat

Distanta: 20km
Durata : 40min
Tip traseu : drum prin padure si pe coama dealurilor
Access: in Campina mergeti pe calea Doftanei, faceti la stanga pe strada Voila ( este un indicator cu Spitalul Voila), iar apoi veti ajunge la o intersectie cu doua indicatoare : dreapta spre Valea Doftanei (pe Soseaua Paltinu), stanga spre Sotrile si Voila pe DJ 207.

Sending
User Review
3.5 (2 votes)

 

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!