iunie 12, 2024

Cernavodă – Capidava – Saraiu – Topolog – Horia – Măcin – Tulcea

Drumul începe chiar la ieşirea din autostrada A2 în cazul în care veniţi dinspre Bucureşti sau Constanţa, dar îl poţi accesa parţial şi dinspre Moldova, trecând cu bacul dinspre Galaţi sau Brăila. Dacă DJ 223 din zona Cernavodă –Saraiu e în stare mai puţin bună şi îţi oferă peisaj de Deltă, întreg circuitul Topolog- Tulcea (DN 22A, DN 22D, DN 22) este în stare foarte bună şi trece brusc de la linii drepte lungi şi rapide (de tipul Route 66) la serpentine şi peisaj montan. Porţiunea Măcin – Tulcea este un Nurburgring românesc deschis circulaţiei publice, cu serpentine şi viraje de toate felurile combinate cu un peisaj unic aflat spre nord: începutul Deltei Dunării.

Poţi opri să mănânci lângă Măcin, satul Greci, sau chiar în Tulcea. Ai benzinării la Cernavodă, Măcin, Tulcea. De aici eşti în 1h.30 la Constanţa, pe DN22, aflat în stare bună, cu excepţia porţiunii Tulcea – Babadag care încă necesită reparaţii.

Cum ajung acolo?/Navigare

Evaluare traseu
  • Calitatea asfaltului
  • Peisaje
  • Trafic
  • Dificultate ( 1 - dificil / 5 - usor )
  • Fun factor
3.7

Rezumat / descriere scurtă

Indicativ drum: DJ 223, DN 22A, DN22D, DN22
Ruta: Cernavodă – Capidava – Saraiu – Topolog – Horia – Măcin – Tulcea
Cai de acces: din autostrada A2 în cazul în care veniţi dinspre Bucureşti sau Constanţa, dar îl poţi accesa parţial şi dinspre Moldova, trecând cu bacul dinspre Galaţi sau Brăila.
Distanta: 220km
Durata : 3h30

Sending
User Review
0 (0 votes)

<a name=”directions”></a>
Cum ajung acolo?/Navigare (Location services required)

[get-directions latlong=’44.858818,28.341985′]

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!