februarie 22, 2024

Cum a fost la BMW Ride Test by APAN Motors

           În perioada 02-06 Octombrie , BMW Motorrad Iaşi a organizat la Brăila, un test ride de zile mari, oferind participanţilor posibilitatea de atesta 8 modele din gama BMW : RnineT, R1200R, R1200GS, S1000RR,S1000R, S1000XR, F800R şi R1200RS.

Astfel BMW, prin intermediul APAN Motors, se alătură puţinilor dealeri locali ( Yamaha şi Harley Davidson din ce ştim noi), care pe lângă multitudinea de informaţii privind motocicletele comercializate, oferă posibilitatea potenţialilor cumpărători de a testa motociclete în cadrul unui eveniment de tipul „porţi deschise„.

BMW_Motorrad

           Înainte de a ieşi pe traseu, cei de la BMW au făcut un mic briefing cu fiecare participant la test ride, prezentând caracteristicile, dotările opţionale şi setările disponibile pentru modelul testat.

Briefing

           Testele s-au desfăşurat în cadrul unor ture organizate, având ca deschizător de grup un membru al echipei BMW. Traseul de aproximativ 40 de Km s-a parcurs pornind de la sediul APAN Motors Brăila spre Galaţi pe E87 prin Şendreni, iar întoarcerea fiind pe dig, DN22B. Traseul propus de către organzatori a fost foarte bine ales, oferind suficiente porţiuni atât de linie dreaptă(numai bune de testat cuplul şi puterea motoarelor BMW), cât şi porţiuni virajate pentru a testa ţinuta de drum a motocicletelor, putând astfel evaluăm destul de bine capacităţile şi caracteristicile fiecărui model testat.(excluzând capacităţile off-road)

[foogallery id=”1095″]

           Mai mult, scurta distanţă parcursă în Galaţi, în oraş, ne-a dat mici indicii legate şi de comportamentul în oraş al modelelor testate.

1

            În paralel, cei de la Rider Academy, în calitate de parteneri ai evenimentului, au desfăşurat o serie de demonstraţii ale cursurilor BMW Road Safety, scopul cursurilor fiind acela de a îmbunătăţi abilităţile de control ale motocicletei, pentru un risc redus în mod semnificativ atunci când ne deplasăm pe stradă, indiferent de situaţie.

RiderAcademy

            Am fost plăcut impresionaţi atât de modelele testate de noi (S1000R ,RnineT şi S1000XR – despre care vom scrie în zilele următoare) cât şi de modul de desfăşurare a evenimentului şi ţinem să mulţumim pentru aceasta organizatorilor BMW Motorrad Iaşi şi gazdelor evenimentului APAN Motors.

            Puteţi vedea în clipul de mai jos, cum ne-am petrecut sâmbăta la BMW Motorrad Ride Test. #makelifearide

            

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!