mai 18, 2024

[Dâmbovița]DJ714 Glod – Lacul Scropoasa – Lacul Bolboci

Până anul acesta se putea ajunge la lacul Bolboci destul de ușor, folosind Transbucegiul până la cabană Dichiu, după care urmau câteva porțiune mai rele, dar per total se putea parcurge lejer cu o motocicletă de stradă. Dacă până acum Transbucegiul era un drum nedeschis oficial, pe care toată lumea îl folosea pe propria răspundere, uneori chiar cu prețul unei amenzi din partea poliției care te aștepta la întoarcere, anul acesta drumul este impracticabil din cauza unor lucrări de refacere ale carosabilului. Chiar dacă treci de bariere, veți ajunge la un momentdat la o groapă imensă, escavata de drumari, de care nu se poate trece nici cu motocicletă măcar.

Așa că singură varianta rămasă pentru a ajunge la lacul Bolboci, rămâne drumul care începe din Glod, venind pe DN72 (Târgoviște-Sinaia).

Drumul începe din Glod spre Sanatoriul TBC. Ar trebui să fie circa 7Km de drum asfaltat,însă doar primii 2-3Km sunt ok, după, urmează o bucată foarte proastă, cu denivelări, porțiuni cu piatră cubică, iar după sanatoriu, asfaltul se termină. De aici drumul este destul de rău.Deși ne-am întâlnit cu alți colegi motocicliști cu motociclete de stradă ca Ducati Diavel sau Honda VFR, nu l-aș recomandă pentru motocicletele de stradă. Se poate poate parcurge cu orice motocicletă, dar nu este nicio plăcere. Noi am fost cu un Triumph Tiger 1200XCa și o Yamaha Tracer 900 și nu am avut nicio problema, poate Yamaha a mers mai cu grijă având suspensiile mai țări.

Marele atuu al acestui drum îl constitue priveliștile care le oferă și lucrurile interesante pe care le poți vedea. În apropierea acestui drum se află lacul Scropoasa și cascadă 7 izvoare. Dacă vreți să ajungeți aici cu motocicleta, trebuie să fiți atenți la bifurcații, ar trebui să fie un drum în stânga cum urci din Glod. Noi am le-am ratat pe ambele bifurcatii.

După ce ați ajuns la lacul Bolboci puteți continuă până la cabană Padina sau până la peștera Ialomița. Drumul de pe malul drept al lacului cum vă uitați la baraj venind dinspre Zănoaga este asfaltat, singura problema este faptul că este foarte îngust, abia încap o mașină și o motocicletă în același timp, așa că e bine să mergeți prudenți. În weekend este foarte aglomerat.

O altă zona care merită vizitat din apropiere o reprezintă Podul cu Florile. De aici ar trebui să se vadă superb lacul Bolboci de sus. Zic ar trebui pentru că noi nu am reușit să ajungem. Drumul este mai prost și mai greu decât cel pe care ați venit și la un moment dat, imediat după cabană Podul cu Flori era o alunecare de teren care ne-a făcut să renunțăm.

mai 18, 2024 - Sb
Sinaia, RO
cer acoperit de nori
9°C cer acoperit de nori
Vant 0 m/s, WSV
Umiditate 96%
Presiune 763.57 mmHg
sam05/18 dum05/19 lun05/20 mar05/21 mie05/22
ploaie moderată
14/12°C
ploaie ușoară
15/11°C
ploaie ușoară
14/12°C
cer acoperit de nori
15/10°C
ploaie ușoară
17/13°CEvaluare traseu
  • Peisaje
  • Dificultate ( 1 - dificil / 5 - usor )
  • Fun factor
3.7
Sending
User Review
0 (0 votes)

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!