iunie 24, 2024

[Evenimente] Distinguished Gentleman’s Ride 2019 – Cum a fost la frații de peste Prut, la Chișinău

foto facebook Dan Untura

Povestea Distinguished Gentleman’s Ride a luat naștere în Sydney, Australia, când Mark Hawana, inspirat de o fotografie cu Don Draper, personajul din Mad Men, călare pe o motocicletă clasică purtând cel mai bun costum, și-a dat seama că o paradă tematică ar putea fi o cale potrivită pentru a crea legături între motocicliști și comunități și pentru a strânge fonduri. Scopul deja tradiționalei parade la care iau parte zeci de mii de rideri din toată lumea este strângerea de fonduri pentru lupta împotriva cancerului la prostată și împotriva sinuciderilor (fenomen care afectează în mod disproporționat partea masculină a lumii, având în vedere că 3 din 4 oameni care se sinucid sunt bărbați).

Ca să poți participa regulile sunt destul de simple, trebuie să te înscrii pe site-ul gentlemansride.com, să donezi și să respecți „dress code-ul” în ceea ce privește atât vestimentația cât și motocicletă:
– motocicleta: vintage, custom, scutere Vespa vechi, motociclete new retro. Style guide
– tinuta : dapper

Anul acesta s-au înregistrat pe site-ul oficial 113.197 de rideri ce au participat concomitent la paradele ce au avut loc în 678 de orașe din întreaga lume. La noi în țară, au fost organizate parade în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu, însă de data aceasta am vrut să vedem cum arată DGR la frații noștri de peste Prut, la Chișinău.

Pentru prietenul nostru Dan Untură de la Escobar Motors, DGR este un eveniment foarte important, pentru care în fiecare an depune extrem de multe eforturi și mai important, pune foarte mult suflet. Toate eforturile astea au făcut ca evenimentul să crească în popularitate de la an la an, anul acesta numarul participantilor s-a bublat,fiind înregistrați 78 de rideri. De aceea Iulian a dat o fugă în mijlocul celor mai aranjați moldoveni pe două roți și ne-a trimis galeria aceasta de fotografii, printre care mi-a atras atenția un Ural din 1966.

DGR 2019 Chișinău

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!