iunie 1, 2023

Dr.Turnu Severin – Oravița (DN57)

Dacă vă plac drumurile de coastă, probabil drumul de la Cazanele Dunării, cel puțin dintre Drobeta Turnu Severin și Moldova Veche, este fix ce trebuie, dar noi zicem să nu vă opriți acolo și să continuați până la Oravița, poate chiar să vă aventurați cu o mică buclă până la Baziaș, locul unde intră Dunărea în țară.
Am parcurs acest drum ultima oară în Iunie 2019 și la aceea dată asfaltul era satisfăcător. Prima parte de la Dr.Turnu Severin la Orșova este asfaltată foarte bine, drumul este marcat, însă s-ar putea dacă veniți în weekend sau când este vreo sărbătoare legală (cum am fost noi), această bucată să fie aglomerată și să fie o mică coadă creată de cei ce vor să treacă granița la Sârbi.
O să vă mai luptați un pic cu aglomerația și pe bucata Orșova-Dubova, zona atrăgând turiști ce vor să vadă Cazanele Mici cât și statuia în piatră Chipul lui Decebal din golful Mraconia.
Apoi traficul ar trebui să fie mai lejer, iar probabil dacă veniți în timpul săptămâni nu există această problemă deloc. După Cazanele Mari este o bucată cu astfalt proaspăt, foarte bun drumul. Atunci când am fost noi doar ce turnasera asfaltul, drumul încă nu era marcat.
Ultima bucată de la Berzeasca la Moldova Nouă are asfaltul mai greu, cu ceva gropi și denivelări, dar la nivel acceptabil.
Eu am parcus drumul cu o motocicletă touring-sport, Yamaha Tracer 900, și nu am întâmpinat nicio problema legată de confort. Probabil că dacă aș fi fost cu o motocicletă super sport aș fi strâns un pic din dinți pe partea mai proastă, însă m-aș fi uitat la peisaje și mi-ar fi trecut. În rest orice motocicletă de stradă este potrivită pentru acest drum.
Ziceam să nu vă opriți doar la zona aceasta a clisurii Dunării, pentru că și bucata dinspre Oravița, mai precis după Radimna are un segment foarte frumos, virajat prin pădure. Aici însă asfaltul nu este optim, nu sunt gropi însă sunt denivelări sau petice, câteodată în curbă, pentru care trebuie să reduci un pic viteza și din nou pentru o motocicletă supersport nu ar fi chiar o plăcere, însă pentru un touring e delciu.
Dacă vă hotărâți să rămâneți în zonă, sunt o groază de pensiuni pe malul Dunării, doar că e bine să vă faceți rezervare din timp dacă este un weekend prelungit sau perioadă de vacanțe, noi am mers la ghici și n-am găsit nimic pe malul Dunării, toate erau full, așa că am ajuns în Oravița la Hotelul Caraș, pe care nu l-am recomandă.
Iar legat de benzinărie, distanță între cele două orașe este de 185km, așa că nu ridică probleme de carburant, dacă faceți un plin la Drobeta Turnu Severin sau Oravița (dacă îl parcurgeți invers). În rest mai aveți opțiuni în Orșova sau Moldova Veche.
Noi vă sugerăm să parcurgeți drumul în a două jumătate a zilei, spre apus , pe direcția Dr.Turnu Severin-Moldova Veche. Imaginea oferită de apusul soarelui în zona Coronini, unde Dunărea se lățește foarte mult, cât și relieful stâncos, vă va face să întrebați dacă nu cumva sunteți în Grecia.
In apropiere puteti sa vizitati si cascada Bigar, de la Oravita pana acolo este un drum foarte frumos , virajat prin padure si la fel un drum in apropiere pe placul motociclistilor este si Transemenicul, Resita – Valiug – Slatina-Timis.

iun 1, 2023 - Jo
Orşova, RO
cer fragmentat
22°C cer fragmentat
Vant 2 m/s, ENE
Umiditate 74%
Presiune 761.31 mmHg
joi06/01 vin06/02 sam06/03 dum06/04 lun06/05
ploaie moderată
23/16°C
ploaie moderată
24/17°C
ploaie moderată
22/17°C
ploaie ușoară
16/16°C
câțiva nori
22/19°C

iun 1, 2023 - Jo
Moldova Veche, RS
cer fragmentat
22°C cer fragmentat
Vant 3 m/s, ESE
Umiditate 68%
Presiune 760.56 mmHg
joi06/01 vin06/02 sam06/03 dum06/04 lun06/05
ploaie ușoară
24/17°C
ploaie moderată
25/17°C
ploaie moderată
24/17°C
cer acoperit de nori
19/17°C
nori împrăștiați
24/21°C
  • Calitatea asfaltului
  • Peisaje
  • Trafic
  • Dificultate (1- foarte dificil/ 5 - foarte usor )
  • Fun factor
4.1
Sending
User Review
0 (0 votes)

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!