iunie 13, 2024

[EICMA 2019][Motociclete noi][Video] Honda Rebel

Una dintre cele mai populare și cele mai vândute motociclete Honda din lume și de la noi din țară, Honda Rebel a primit un uprade. La nivel de motorizare nu s-a schimbat nimic, rămânând același motor parallel-twin de 471cc care dezvoltă 47cp. În schimb au fost făcute mici modificări la ambreiaj, la suspensie, la design, pentru a face această motocicletă și mai ușor de condus.
În primul lucru avem un ambreiaj cu assist-and-slipper care reduce greutate de strângere a manetei de ambreiaj cu 30% și evident nu mai blochează roata spate în timpul retrogradării treptelor de viteză. Celelalte motociclete mai noi, lansate anul trecut la EICMA, ce folosesc acest propulsor, aveau deja ambreiaj assist-and-slipper, este un upgrade ce aliniază Rebelul în această gama, un upgrade ce face viață mai ușoară începătorilor.
Apoi au fost făcute modificări la suspensie, atât furca cât și amortizoarele spate au fost îmbunătățite pentru o rulare mai fină și o amortizare mai confortabilă. De asemenea șî șaua a fost modificată, acum este mai groasă și are o densitate diferită, însă rămâne la aceeași înălțime prietenoasă cu riderii de orice înălțime.
Vă spuneam când am testat vechiul model că nu mi-a plăcut bordul și mi-ar fi plăcut să fie un pic altfel, în special nu înțelegeam de ce într-un ceas rotund compact, cadranul digital era dreptunghiular și al doilea lucru, fiind o motocicletă considerată pentru începători, de ce nu are și un indicator de treaptă de viteză. Ei bine, cei de la Honda probabil ne-au auzit pe noi și pe ceilalți care au avut aceleași remarci și au făcut exact asta, acum partea digitală a bordului urmează conturul ceasului, fiind un semicerc, care are și un indicator de treaptă de viteză.
La nivel de design au fost modificate lucrurile ce țin de lumini, s-a trecut totul pe LED, de la far, la stop și semnalizări. Modificare cea mai evidență este la far, acesta a rămas în continuare rotund, însă în interior are 4 fascicole LED care arată foarte modern.
În stiul caracteristic al Hondei Rebel, au fost prezentate și o serie de accesorii pentru noul Rebel. Pe lângă faptul că este o motocicletă care se conduce foarte ușor, existența accesoriior ce-ți permit să o customizezi și să o faci „a ta” este un mare atuu pentru Rebel.
Prețurile pentru noul Rebel nu au fost comunicate încă, însă ne așteptăm să rămână în aceeași zonă cu vechea generație.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!