decembrie 2, 2023

[Evenimente moto] 4V Rally Raid Constanta 21–22.08.2020

Anul acesta in perioada 21-22 August, are loc cea de-a doua editie a 4V Rally Raid, etapa in Campionatul National de Raliuri Tot Teren.
4V Rally Raid Constanta – Romania este una din cele mai apreciate curse din intregul Campionat de Rally Raid din Romania avand ca si caracteristica principala componenta de viteza si navigatie. 4V Rally Raid repezinta competitia in care abilitatile pilotului de a stapani un bolid, mentinandu-l in parametrii functionali pana la linia de finish, iscusinta navigatorului de a respecta cu fidelitate indicatiile road-book-ului si rezistenta masinii sunt inseparabile, coordonarea lor fiind esentiala pentru terminarea cursei. Cu o participare masiva atat nationala cat si internationala, competitia a fost un real succes inca de la prima editie, principalele obiective ale organizatorilor fiind siguranta participantilor, frumusetea traseului si perfectionarea permanenta. sursa:4vrallyraid.com

Anul trecut am fost prezenti in cea de-a doua zi a competitie, urmarind participantii pe trasele din Dobrogea.

Cel mai interesant lucru pentru noi este posibilitatea amatorilor de a debuta intr-o astfel de competitie in cadrul grupei DISCOVERY, unde oricine cu o motocicleta adventure touring se poate inscrie. Mai multe detalii despre grupe gasiti mai jos.
GRUPE
Cele 3 grupe principale ale competitiei sunt PROFI, PROMO si DISCOVERY. Concurentii se pot inscrie in oricare dintre ele in urmatoarele conditii:

PROFI – se adreseaza pilotilor profesionisti licentiati. Vehiculele participante la aceasta grupa trebuie sa fie echipate conform regulamentului FRAS – FRM – FIA privind siguranta si conditiile de participare. De asemeni, aptitudinile si pregatirea pilotilor si a navigatorilor trebuie sa fie la un nivel ridicat in cadrul acestei grupe, neexistand limita de viteza. Pentru editia din 2019 distanta de parcurs pentru aceasta grupa a fost de 700 km distribuiti pe 2 zile de concurs iar pentru editia din 2020 este de 360 km distribuiti pe o zi de concurs. Grupa Profi este cea care va pleca prima la start ordinea competitorilor fiind conform regulamentului particular: prolog/rezultate etape precedente din CNRR/ordine inscriere.

PROMO – se adreseaza celor care au mai participat la competitii de acest gen insa pregatirea tehnica a vehiculelor sau abilitatile de pilotaj nu ating standardul cerut la grupa Profi. Pentru editia din 2019 distanta de parcurs pentru aceasta grupa a fost de 500 km distribuiti pe 2 zile iar pentru editia din 2020 este 250 km distribuiti pe o zi de concurs. Competitia in cadrul acestei grupe se face in regim de REGULARIZARE viteza maxima impusa fiind de 80 km/h iar cea medie impusa fiind de 40 km/h. Grupa Promo va pleca la start imediat dupa grupa Profi, in ordinea inscrierii si conform regulamentului particular.

DISCOVERY – se adreseaza incepatorilor, celor care iau contact pentru prima data cu acest gen de competitie, celor care doresc sa simta adrenalina unei curse de rally raid. Aceasta grupa are rol de promovare a acestui frumos sport, intr-un cadru organizat, supravegheat, sub indrumarea si asistenta directa a personalului specializat. La aceasta grupa se poate inscrie orice vehicul de teren auto, ssv, moto, quad cu conditia ca acesta sa fie intr-o stare tehnica adecvata (anvelope corespunzatoare, fara defectiuni tehnice, apt de deplasarea pe teren variat). Starea fiecarui vehicul va fi verificata de catre personalul autorizat al competitiei, intrarea in competitie facandu-se numai dupa acordul acestora. Grupa Discovery va avea startul dupa grupele Profi si Promo si au de parcurs aceleasi distante ca la clasa Pomo, in regim de REGULARIZARE, respectiv 80 km/h viteza maxima admisa si 40 km/h viteza medie admisa. Mentionam ca, din motive de siguranta, grupa Discovery este ultima la START. Special pentru grupa Discovery se organizeaza in fiecae an un modul de pregatire si informare care este inclus in taxa de inscriere.

BULETIN INFORMATIV 1
Pe lungimea treaseului vor fi 3 puncte de alimentare situate in statii de combustibil. Alimentarea se va face cu o neutralizare de 15 minute, in fiecare dintre cele 3 puncte. Acestea sunt situate la:
– 89 km;
– 188 km;
– 289 km.

BULETIN INFORMATIV 2
Data limita de inscriere se modifica, inscrierile mai pot fi inregistrate pana luni, 17.08.2020, ora 20:00. Dupa aceasta data nu se mai pot inscrie concurenti!

4V Rally Raid pe scurt:
Locatia ideala din Romania pentru Rally Raid: campie, dealuri, nisip – Dobrogea
Etapa din Campionatul Est European Tot Teren, in 2019 – 4V Rally Raid
O competitie avand 350 de km fara bucla, un adevarat raliu de o zi
Un track perfect de viteza si adrenalina pe un total de 350 km
O suprafata de expozitie si bivouac de 10.000 m.p.
Serviciu special 24/24 VIP Concierge 4V
Cina si noapte de gala, show laser
Petrecere privata OBSIDIUM

Mai multe detalii pe www.4vrallyraid.com

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!