iunie 24, 2024

Gala Campionilor FRM 2017

Sâmbătă, 2 Decembrie 2017, am participat la Gala Campionilor organizată de Federația Română de Motociclism. Pe lângă premierea celor mai buni sportivi pe două roți din campionatele interne, Federația Română de Motociclism a sărbătorit 90 de ani activitate, fiind cea mai veche federație afiliată la FIM. De asemenea în cadrul aceluiași eveniment a avut loc și ceremonia de premiere a Federației Internaționale de Motociclism – Europa (FIM-Europa), precum și pe cea Balcanică (BMU), în prezența președintelui FIM-Europa dr.Wolfgang Srb.

Trăgând linie, putem spune că sezonul competițional recent încheiat a fost unul bun,cu rezultate deosebite la nivel european, nu mai puțin de 6 titluri BMU fiind aduse „acasă” de sportivi români:
Extrem Enduro Pro – Norbert-Levente JÓZSA
Enduro Juniori – Nagel Joanan
Enduro Veterani- Domokos Csaba
Oldtimer 1000 – Rusu Ovidiu Adrian
Motocross MX1 – Adrian Raduta
Viteza Superbike – Robert Muresan
O performanta de exceptie a fost clasarea pe primele trei locuri la Cupa Europeana de extrem enduro :
I – Norbert-Levente JÓZSA, Master Bike Cluj
II – Alexandru Dumitrescu, CSU Stiinta Bucuresti
III-Róbert SZAKÁCS Master Bike Cluj

De asemenea, performanțe la nivel european ce nu trebuiesc trecute cu vederea au avut și :
Emanuel Gyenes- locul 1 la International Six Day Enduro,Franta
Ionel Pascota – locul 2 la SuperSport campionatul de viteza BMU
Balazs Kovacs – locul 2 la Enduro-Juniori BMU
Patrick Pascota – locul 2 Supermoto SM65 BMU
Daria Ganescu – locul 3 la Supermoto SM85 BMU

Sportivii Anului 2017

Revenind la campionatele interne, am fost plăcut surprins să văd un număr foarte mare de copii premiați la diverse discipline, ceea ce mă face să sper la un viitor înfloritor pentru competițiile moto din România. E o plăcere să vezi urcând pe același podium de premiere, tată și fiu, cum s-a întâmplat în cazul lui Pascotă Ionel-campion național viteză supersport împreună cu fiul sau Patrick – campion național supermoto SM65 , locul 3 supermoto SM85 sau în cazul familiei Nagel , tatăl Ruben Nagel din postura de campion pe echipe la Enduro clasa A alături de fiul sau Joanan Gideon, campion la Enduro juniori.

Lista completă a tuturor campionilor naționali o găsiți aici.

Ce nu mi-a plăcut, a fost lipsa unora dintre premianți. Cred că se putea alege o altă soluție pentru această situație, mai ales că se putea face o lista de confirmare dinainte cine o să fie prezent și cine nu. Chiar și Dani Oțil mi s-a părut un pic stânjenit de această situație. E dezolant să vezi un podium de premiere cu toți cei 3 campioni fiind absenți. Și aici mă refer în primul rând la brailenii mei de la dirt-track care nu au putut să ajungă, dar nu au fost singurii. Bineînțeles se pot acordă și circumstanțe atenuante, unii fiind plecați din țară la antrenamente, poate chiar și data aleasă nefiind cea mai fericită , având în vedere mini vacanță de 1 Decembrie.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!