aprilie 17, 2024

[Harta moto] Ghid de folosire direct pe telefon sau pe GPS

E adevărat că atunci când am conceput harta moto, ne-am gândit la ea mai mult ca un instrument de planificare, decât de navigare și asta din următorul motiv: mersul complet după GPS strică plăcerea călătoriei…Unde mai este distracția dacă nu te pierzi un pic? Am vrut să păstrăm totuși posibilitatea de a avea o aventură chiar și atunci când știi unde te duci.
Am primit mai multe mesaje întrebându-ne de ce nu facem o aplicație ? Primul motiv este cel menționat anterior, încercăm să păstrăm un stil clasic într-o lume tehnologizată iar al doilea este pentru că poți să folosești harta noastră foarte ușor direct în aplicația Google Maps, deja instalată pe toate telefoanele, ba mai mult, există și posibilitatea de a downloada și încarcă toate rutele/locațiile într-un GPS stand-alone prin intermediul unui fișier KML.
Cum? O să vă arăt în continuare.

În primul rând, să vă arăt cum puteți folosi harta direct pe telefonul dvs., să navigați la locația dorită, fără să fie nevoie să instalați nicio altă aplicație.
1) Din browser, unde vedeți harta dorită (fie că e cea cu trasee, fie că este cea cu hoteluri/pensiuni sau mecanici sau cea completă) aveți o opțiune de a mari pe tot ecranul. Este un pătrat în colțul din dreapta. În momentul când apăsăți pe acel pătrat, Google Maps ar trebui să se deschidă automat și peste harta dvs. se va suprapune un nou layer cu toate locațiile salvate de noi.
2)De aici, lucrurile sunt destul de simple și navigația se face la fel cum ați face pentru orice altă locație. Dați click/atingeți locația dorită și veți avea opțiunea de „Indicații” daca aveti setat telefonul in romana.
3)După ce ați terminat, puteți dezactiva layerul cu locațiile moto, din meniul google maps.

A două variantă este pentru cei ce folosesc un GPS separat unde pot încărca rute sau POI. Pentru această varianta,trebuie:
1)să accesați pagina cu harta de pe un PC.
2)la fel ca de pe telefon, din browser, măriți pe tot ecranul dând click pe pătratul din colțul dreapta sus și veți ajunge în pagina aplicației Google – My Maps.
3) pentru cei ce nu sunt familiarizați cu această aplicație, pentru a putea downloada fișierul KLM sau KMZ, trebuie să intrați în Meniu, dând click pe cele trei puncte verticale
4) apoi selectați opțiunea Descărcați KML.
4*) dacă GPS-ul dvs suportă doar un anumit tip de fișier, puteți converti fișierul descărcat KML/KMZ, folosind aplicația GPSBabel, după care încărcați fișierul obținut pe GPS-ul dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!