februarie 22, 2024

Ieşirea de noiembrie, ultima ieşire pe 2016…

Ştiam o vină vremea când o ne uităm cum se pune praful pe echipament în casăaşa tot am mai forţat cât am putut mai învârtim roata. Câteva mesaje şi iată într-o duminică destul de călduroasă(9-10 grade)de Noiembrie îl aşteptam pe Bogdan la Rompetrolul de pe Virtuţii. Aveam un traseu lejer în cap, Braşov pe DN1, înapoi pe Siriu şi înainte de Buzău dreapta pe la mănăstirea Ciolanu, Mizil şi acasă. Traseul îl găsiţi aici:

IMG_20161106_110816758 sună Bogdan, vezi întârzii, nu porneşte bestia… Numai bine, poate se mai încălzeşte, zic eu…Plecăm într-un târziu, ieşim din oraş,frig tati…Oprim la Petrom-ul dinainte de Puchenii Moşneni, acolo o altă gaşcă de GS-urizic hai e bine, nu suntem singurii.
De aici înainte nimic notabil, drumul clasic până la Buşteni. Coloana mare, nah weekend, valea Prahovei…dar totuşi nu aşteptăm pe sensul ăsta. Ajungem primi în coloană, vedem şimotivul ambuteiajului, în faţă este un convoi militar. Până la Predeal mergem în spatele lor în ritmul melcului,începe plouă, canci waterproof…pe jos e o mâzgă de toatăfrumuseţea. Încep curbele de după Predeal, pun piciorul jos(gheata, nu genunchiul nebunilor:) ) alunecă tarepanică totală :)) Zic hai nu o trântesc chiar la ultima ieşire pe sezon, reduc considerabil ritmul…Bogdan peste mine plus două X6-uri care se ţin scai de noi pe curbe. Le fac semn depăşească
Se termină coborârea, soare frumos, uscat pe jos, blană
Mergem pe centură la Braşov având în faţă un Opel Astra break mai vechi. într-o groapă, sare o bucată ce pare fie arc-ul de la amortizor…mai mergem îi cade altă bucată de tablă…flasuri,claxoane, nimic…îi în continuareîi fac semn lui Bogdan fie atent…trecem peste o cale ferată, îi cade o bucată de disc de frână,se opreşte omul în sfârşit:)) Îi arătăm roata cu problema, de unde au căzut bucăţile şi mergem mai departe…


La Întorsura Buzăului realimentăm şi iar ne întâlnim cu o gaşcă de motociclişti. Valea Siriului aşa cum o ştim, cu bucăţi bune şi mai puţin bune de asfalt, zone unde „se lucrează„, stângadreaptaşi-a făcut treaba ce sa mai… 🙂
Ajungem aproape de Măgura şi o luăm la dreapta spre Hales. O plăcere bucata asta de drum, deşi parcă copacii şi-au mai pierdut din frunze faţă de o săptămâna înainte şi este un picmai aglomerat traseul, mai multe maşini pe parcurs.


De la Haleş spre Mizil drumul este destul de prost, sunt porţiuni cu denivalari multe, gropi destul de mari şi mai trebuie luate în calcul şi animalele pe care le întâlneşti prin sate 🙂 Două vaci au insistat ne oprim, le salutăm cum se cuvine. Oricum priveliştea dealurilor pline de viţă de vie este spectaculoasă, mai ales toamna spre inserat. Te fac uiţide drumul prost. Bine, asta dacă nu dai în gropi de-ţi sar camerele video de pe motocicletă :), cum am păţit noi.


De data asta, fiind pe fugă, n-am avut timp mâncăm pe nicăieri pe traseu…singura recomandare culinară pe care putem o facem este OMV-ul din Mizil, fac un cappucinno cu biscuiţişi nişte sandwisuri foarte reuşite.

Cum arată 7ore şi 450km în 2min? Cam aşa:

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!