februarie 25, 2024

[motoInterviu]#OAMENI&MOTOCICLETE cu Angelo Enduroblogger

După prima ieșire enduro de anul trecut am început să fiu tot mai interesat de latura asta pe două roți. Așa am descoperit Enduroblogger.it și pe Angelo, un mare pasionat de enduro. Văzand că a participat și la Romaniacs, prezentând cum este să fii acolo în mijlocul eveninimentelor, m-am hotărât să-i pun câteva întrebări.

1.Înainte de toate, spune-mi un pic despre tine. Când ai început să mergi cu motocicletă și care a fost prima ta motocicletă ?
Sunt Angelo, am 45 de ani și sunt pasionat de enduro de când eram foarte mic. Prima mea motocicletă am avut-o când aveam 14 ani și a fost o Cagiva WMX 125 1982. La început am mers pe niște trasee ușoare de enduro,insa niciodată motocross.

2. Cum ai început cu enduro și de ce îți place atât de mult 🙂 ? Cum ți-a venit ideea pentru Enduroblogger.it ?
Îmi plăcea foarte mult off-road-ul însă nu am mers cu adevărat abia pe la 30 de ani. Prin 2001-2002 am reînceput cu o Honda CRE250 apoi un Gas Gas EC300 2000 și iar în 2006 am trecut la GasGas EC250 2004. Am început să lucrez ca ghid pentru enduro în Toscana și apoi am început să colaborez cu o revistă de enduro. În 2010 mi-am cumpărat un KTM EXC 300 și am participat la Hellsgate, Erzberg și alte curse, însă doar pentru distracție, nu sunt un adevărat competitor :).
În 2012 a luat naștere Enduroblogger, când am încetat să mai lucrez ca ghid și am decis să lucrez pentru mine și pentru pasiunea mea. Lucrez în prezent pentru revista Endurista și în paralel sunt creator de content web , foto , video, etc.
Mulțumită sponsorilor mei pot să fac ce îmi place și să-mi urmez pasiunea, care îmi alimentează viață.

3. Mergi și pe stradă sau doar în off-road ? Dacă banii nu ar conta și ar trebui să alegi o motocicletă pentru stradă și una pentru off-road ce ai alege ?
Nu îmi place să merg pe stradă, cred că este periculos ( foarte mulți șoferi neatenți care își folosesc mobilele…). La pădure mă simt ca acasă.
În off-road îmi place motocicleta cu care merg acum, GasGas EC 300 2019, iar pe stradă Africa Twin mi-ar plăcea.

4. Am văzut că ai încercat câteva tururi ghidate în Italia și Grecia. Ce ți-a plăcut la ele și de ce ai recomanda oamenilor să participe la astfel de tururi ?
Eu nu mai organizez tururi, organizez doar câteva evenimente în timpul anului 4-5 și mai colaborez cu diverși doar dacă îmi place ce fac . Tururile din Grecia și Sardinia sunt astfel de colaborări.
Cred că este mai bine să mergi cu cineva care știe zona, unde este bine să intri și unde nu și mai ales în ce perioadă a anului. De asemenea un ghid știe dacă apar probleme cum să le rezolve cel mai bine, pe cine să sune. Cu siguranță sunt unii cărora le place să meargă singuri, să-și facă singuri traseul, dar este alt fel de turism moto, altă experiență.

5. De asemenea am văzut că participi la diverse curse cu nivele diferite de dificultate. Văzând clipurile tale par foarte distractive. Care ar fi să zicem top 3 momente plăcute în astfel de curse ?
Nu sunt un rider pro, însă îmi place foarte mult hard enduro. Anul acesta am participat la Romaniacs pentru prima oară, pentru a povești din interior cum este această competiție , și mi-a plăcut foarte mult.

6. Am văzut că ai fost la Romaniacs la clasa Iron. Mai fusesei înainte în România?
Mai fusesem în urmă cu câțiva ani la Sibiu. Atunci m-am întâlnit cu o firma ce organiza tururi prin această zona și doreau să-și promoveze afacerea în Italia.

7. Cum ți s-a părut România în ceea ce privește peisajele, interacțiunea cu oamenii? Ai avut ocazia să mergi și pe stradă, pe celebrele Transfăgărășan sau Transalpina ?
Iubesc România, oamenii de aici,mâncarea și natură. Este un mix de mai multe culturi și mi-a plăcut foarte mult. Nu am mers și pe stradă , ar putea fi o idee pe viitor, dar cred că drumurile nu sunt chiar în condiții optime.

8. Ai recomanda altor motocicliști să vină aici ?
Da, dar din experiență mea pot să recomand doar pentru off-road.

9. La ce să ne așteptăm de la Enduroblogger anul acesta ? Poate o să te vedem din nou la startul Redbull Romaniacs sau poate chiar și la niște tururi off-road pe aici ?
Sunt confirmat din nou pentru Romaniacs, din nou ca story teller dar trebuie să vorbesc cu Martin Freinademetz, organizatorul Romaniacs, să văd dacă o voi face ca participant sau de pe margine. Alte planuri, să particip la cele mai țări competiții off-road din Europa și să-mi fac treaba de producător video și story teller din interiorul acestor curse.

Cu Martin Freinademetz @ Redbull Romaniacs

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!