decembrie 11, 2023

[motoȘtiri] Moto Guzzi urmează să readucă la viață modelul Stelvio

Una dintre cele mai interesante motociclete prezentate la EICMA 2022, pe care nu a văzut-o nimeni… a fost Moto Guzzi Stelvio.
Probabil mulți au rămas un pic pe gânduri când într-unul dintre colțurile standului Moto Guzzi era prezent un video wall unde rulau imagni cu cel mai faimos drum din Italia, pasul Stelvio, încadrat de două roți cu spițe și mesajul „Returning Soon”.

Pentru cei ce nu sunt familiari cu numele, Moto Guzzi Stelvio a fost o motocicletă adventure-touring produsă la Mandello del Lario între anii 2007 și 2016. Concepută să rivalizeze cu R 1200 GS is KTM 1190 Adventure. Deși s-a dovedit capabilă în atat pe strada cat si off-road, (la vremea lansari, in ciuda celor ~270kg, in testele de accelerare, Stelvio castiga de obicei in fata GS-ului 1200 pe 402 metri) aspectul unic al acestei motociclete, dar polarizant, i-a atras în cel din urmă sfârșitul în 2016, odată cu intrare în vigoare a normelor EURO 4.

Însă pentru cei familiari cu modelul, mesajul clipului cu vulturul care zboară deasupra pasului Stelvio a fost clar… În curând cei de la Moto Guzzi vor produce o nouă generație Stelvio, despre care deocamdată știm doar că va avea roți cu spițe de 19″ pe față și 17″ pe spate. Știrea nu este chiar nouă, încă de la prezentarea noului propulsor de 1,042cc de pe V100 Mandello, lumea moto se aștepta să vadă acest motor pe mai multe modele ale italienilor.
Până când cei de la Moto Guzzi vor face un anunț oficial putem doar să speculăm că noul Stelvio va fi o motocicletă adventure-touring cu acest nou propulsor răcit cu lichid , ce dezvoltă 115cp, dar care probabil va primi mici modificări interne pentru a avea un comportament mai potrivit și în off-road. Așadar noul Stelvio nu va mai intra în lupta cu adventure tourele de clasă mare ca BMW R1300GS sau KTM 1290 Super Adventure, ci mai degrabă se va poziționa în topul segmentului de clasă medie, alături de Honda Africa Twin, KTM 890 Adventure R sau Ducati MultiStrada V2.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!