septembrie 25, 2023

[Motociclete noi 2020] Aprilia RS660 confirmată pentru EICMA și posibil să avem și un „picollo” Tuono cu aceeași motorizare

După o perioada de acalmie pe segmentul supersport, cu o ușoară revigorare o dată cu lansarea noilor modele Kawasaki ZX6R 2019 și Yamaha R6 2018, Aprilia intră și ea în joc. Având în vedere istoricul producătorului din Noale, nu putem să nu ne întrebăm de ce le-a luat atât de mult timp să ia această decizie, având în vedere că în portofoliul lor era o prăpastie imensă de la RS 125 la RSV4 și ar fi fost logic, având în vedere fan base-ul în rândul tinerilor care încep cu RS 50 sau RS 125 să existe o opțiune de a continuă sub aripa Aprilia înainte de a ajunge la monstruosul V4 de pe RSV4.

Anul trecut am văzut în premieră la EICMA conceptul ce prefața această mutare, un concept numit chiar RS660 și care păstra linia agresivă și sportivă a RSV4-ului. Comparând pozele de anul trecut cu ce se vede în imaginile ambigue ale modelului de serie prezentate deocamdată de Aprilia, în mare au fost păstrate elementele principale de design, majoritatea modificărilor datorându-se adaugarii elementelor necesare pentru a omologa motocicleta pentru stradă, adică spuportul de număr cu semnalizări și evacuarea. Din poza de teaser nu ne dăm seama unde este ascunsă tobă, rămâne să vedem marți la EICMA dacă este o tobă scurtă sub motor sau sub șa.

Propulsorul de pe concept era un motor în doi cilindri în paralel, însă până acum nu au fost prezentate niciun fel de date tehnice. Ulterior am aflat că a fost dezvoltat păstrând cilindrii anteriori ai motorulu V4 de 1100cc de pe RSV4. Anul trecut Aprilia anunța că acest concept nu este doar un exercițiu de inginerie, propulsorul de 660cc urmând să aibă mai multe aplicații în gama Aprilia. Atunci mulți s-au gândit la un naked sportiv, un Tuono 660 însă nu a venit niciun răspuns oficial în acest sens. În schimb acum câteva săptămâni, pe internet au apărut imagini și clipuri cu o Aprilia RS660 urmată de ceea ce pare să fie un Tuono660 pe circuitul de la Imola.

În poze naked-ul arată un pic făcut în spatele blocului, cel puțin masca frontală pare luată de la Tuono 1100 și trântită pe motocicleta de test. Dacă vom avea și un Tuono 660 , rămâne să vedem peste câteva zile, pe 5 Noiembrie deschizându-se porțile EICMA pentru presă. O să fim și noi prezenți acolo și o să vă ținem la curent cu toate noutățile prin intermediul canalului nostru de youtube, așa că te invităm să dai subscribe și să activezi clopoțelul pentru notificări, pentru a nu rată nicio noutatate de la EICMA.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!