mai 15, 2024

[Motociclete noi][2019][Custom]Yamaha Niken Turbo

Niken-ul era deja o motocicletă deosebită, care ieșea în evidență datorită celor două roți de pe față.
Știu…unii o să reînceapă disputa privind numărul de roți, însă vă asigur, după ce am dat o tură pe drumul de Poiana anul trecut la Niken Tour, merge și se simte ca o motocicletă.
Niște băieți din Australia, de la Trooper Lu’s Garage s-au gândit să fie primii care modifică o Yamaha Niken. Mai mult, au zis să fie primii care pun un turbo pe ea. Ce a ieșit și cât de diferită este față de varianta standard,vedeți în poze.
Detalii tehnice nu au fost prezentate, însă folosirea unei astfel de turbine 0.6A Garret crește cu aproximativ 30-35 de cai puterea motorului, așa că ne așteptăm puterea să fi crescut de la 115cp, cât este standard, undeva până la aproximativ 150cp. Și nu este vorba numai de putere, putem doar să ne imaginăm cum se aude șuieratul acelei turbine…ar trebui să fie interesant.
Pe lângă asta, în poze se mai văd câteva modificări aduse furcilor KYB și o tobă finală Akrapovic.

Partea cu plusul de putere, turbina, o înțeleg, mai ales avand greutatea superioară pe față, ar trebui să ajungă la o viteză considerabilă, dacă au dezavtivat limitatorul de viteza însă nu înțeleg culorile alese. Schema grafică cu influențe militare mi se pare un pic ciudată, culoarea nisipului și cu topboxul de aluminiu te duc cu gândul mai degrabă la o motocicletă adventure, ceea ce cu siguranță Niken-ul nu este. Îmi place cum arată, îmi aduce aminte de o altă motocicletă custom cu personalitate multiplă, Ducati 1199 Panigale TerraCorsa, însă cred că un look cu trimitere la performanță, sportivitate, viteză era mai potrivit.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!