decembrie 1, 2023

motoEveniment: Lansare Vespa GTV , 946 & Mickey Mouse la sediul TheBikeHub

Săptămâna trecută, în compania celor de la Vespa Club România și Vespa Club București, a avut loc la sediul importatorului oficial Vespa în România, TheBikeHub,lansarea oficială pentru piața din România, a celui mai nou model de la Vespa, nouă generație a iconicului GTV, combinația extraordinară de legendă și modernitate. De la debutul său în 2006, Vespa Gtv a fost ambasadorul celui mai pur clasicism din familia Vespa datorită utilizării „faro basso” (far jos), poziționat pe apărătoarea de noroi din față, și ghidonul tubului metalic expus, ambele amintind de stilul celor mai iconice modele.

În 2023, Vespa Gtv apare într-o versiune complet revoluționară, păstrând asemănările must-have cu originile legendei, dar combinându-le cu un pachet de echipamente tehnologice ultra-moderne și finisaje sportive fără precedent. Rezultatul este o combinație extraordinară de tradiție și modernitate, clasicism și îndrăzneală, care se reunesc în cea mai sportivă Vespa autentică din toate timpurile.

Noua Vespa Gtv este propulsată de motorul monocilindru de 300 HPE(High Performance Engine), cu sincronizare cu 4 supape, răcire cu lichid și injecție electronică. Acreditat cu o putere de 17,5 kW (23,8 CP), este cel mai performant motor montat vreodată pe o Vespa. Un stil autentic, și mai sportiv, iar pentru a te bucura de aceasta bijuterie a mobilitatii urbane, va trebui sa scoti din buzunar 7640EUR.

O altă premieră pentru România, a constituit, prezentarea modelului 946 , care pentru a marca cea de-a 10-a aniversare, prezintă un aspect oarecum surprinzător, cu formele și designul său contemporan împodobite cu o grafică originală a „iepurașului” ce semnalează începutul unui nou stil iconic. Vespa 946 anunță un nou capitol, cu o serie de unități limitate care vor reprezenta personajele surprinzătoare ale calendarului lunar, aducând astfel un omagiu vechii culturi asiatice. În următorii 12 ani, în fiecare an vor fi produse 1,000 de unități, iar schema grafică va reflecta simbolul lunar al anului respectiv.

La nivel tehnologic, Vespa 946 este propulsat de un monocilindric cu injecție electronică, cu o capacitate de 155 cmc, care furnizează o putere de aproximativ 13 CP. Acest motor eficient oferă o accelerare lină și economie de combustibil, făcând din Vespa 946 o opțiune ideală pentru oraș și distanțe scurte.

Încă de la apariția primei generații, 946 a fost conceput drept o variantă pentru cei ce caută îmbinarea perfectă între tradiția primei Vespe cu tehnologia prezentului într-un pachet exclusivist, în trecut acest model purtând semnătură unor colaborări cu Emporio Armani(2015) sau Christian Dior (2020), de aceea prețul de pornire pentru modelul 2023 este de ~12.000EUR.

O altă ediție surprinzătoare ce a fost lansată oficial în premieră pentru România a fost ediția Mickey Mouse, ce vine să marcheze centenarul Disney, într-o serie de culori ce amintesc de simpaticul șoricel.Aceste două nume atemporale se reunesc într-un proiect special pentru #Disney100, roțile galbene amintesc de pantofii lui Mickey Mouse, în timp ce oglinzile negre amintesc de inconfundabilele lui urechi rotunde.
Un model grafic ce conturează silueta personajului decorează ambele părți laterale ale scuterului. În cele din urmă, semnătura lui Mickey Mouse nu putea fi ratată, fiind prezentă atât pe șa cât și pe carcasa din față.

La nivel tehnologic, sub această schemă grafică găsim modelul Vespa Primavera în toate cele 3 cilindree de 50,125 și 150cc. Cel mai puternic propulsor din această gama este monocilindrul în 4-timpi cu 3 valve, i-Get, cel mai performant motor de 155cc al italienilor, ce dezvoltă 12,5 CV – la 7,750 rpm. Prețul de pornire pentru această ediție aniversară este de 4.599EUR (Primavera 50), iar pentru celelalte două variante mai puternice va trebui să scoți din buzunar în jur de 5.500EUR, prețul variantei de 155cc, fiind de 5.699EUR.

Însă pe lângă cele 3 noutăți, cei prezenți la eveniment au putut admira o serie de modele Vespa, a membrilor Vespa Club România și Vespa Club București, așa că în inchiere vă las o serie de fotografii cu cele mai deosebite modele pe care le-am văzut în parcare.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!