iunie 24, 2024

[motoEveniment]Rezultate finale campionatul european BMU și etapa a 3-a națională de Motocross

Weekendul trecut, la Ciolpani, pe circuitul de motocross TCS Racing Park, au avut loc ultimele etape din campionatul european BMU și etapa a-3a a Campionatului Național de Motocross.
Sportivi din România, Moldova, Grecia, Turcia, Macedonia de Nord și Bulgaria au concurat la clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 și MX2; Veterani 1 și 2; Fete și 2T.
Dacă antrenamentele de vineri și sâmbătă s-au desfășurat pe o vreme ploioasă, duminică, în ziua curselor, concurenții au avut parte de o vreme excelentă pentru motocross.

La MX1, George Cabal (Jitsu Zărnești), a terminat ambele manse pe locul 2, în urmă bulgarului MICHAEL IVANOV, care a devenit campion BMU al clasei MX1. În clasamentul general național George Cabal este lider, cu maxim de puncte posibile, 125.

La MX2, Robert Krizstian Tompa (Steaua București), s-a impus în ambele manșe, atât în fața piloților români cât și celor străini, fiind lider cu maxim de puncte posibile în clasamentul general național.

La clasa MX2 Junior, Marius Achim Popovici păstrează primul loc în clasamentul național după trei etape, cu doar un singur punct avans în fața colegului sau de la Top Cross TCS Otopeni, Eross Koppany care a câștigat ambele manse de la Ciolpani.

La clasa Veteran 1, Ionuț Cojanu (Juvenes Târgu Mureș), se impune în ambele manse și este vicecampion balcanic. Lupta pentru primul loc național rămâne însă deschisă cu Peter Gagyi (Master Bike Cluj). La Veteran 2 conduce Ciprian Popescu (Dual Racing Team București), acesta având acum 22 de puncte avans în fața lui Mihăiță Stoeanovic de la Smart Brașov.

La MX85, Zoltan Ordog încheie sezonul balcanic de motocross în forță, reușind să-și treacă în cont titlul balcanic după încă o victorie spectaculoasă la clasa 85 cc. Zoltan a fost cel mai rapid în ambele manșe de pe TCS Racing Park, câștigând astfel toate cursele din Campionatul Balcanic la care a luat startul în acest sezon.

La clasa MX65 avem însă parte de o luptă foarte strânsă la vârful clasamentului. Liviu Jigmond (Moto Extrem Lugoj) și Sami Alexandru Dumitru (Top Cross TCS Otopeni), au amândoi 135 de puncte.
Cu o clasare pe podium la clasa 65cc Luca Ștefănescu (Top Cross TCS Otopeni), și-a asigurat titlul de vicecampion în Campionatul .

Artemii Gângurean din Republica Moldova se impune la clasa 50cc Juniori Mici. Lupta pentru titlul național se duce însă între Dean Victor Ioviță (Moto Extrem Lugoj), și Alecsei Matei Toader (Top Cross TCS Otopeni), între care sunt acum doar 5 puncte.

Singură fată care aleargă la clasa 50cc Juniori Mari este și lidera clasamentului național după trei etape. Theodora Ioana Gumeniuc (Top Cross TCS Otopeni), are acum 144 de puncte. Campion Balcanic la clasa MX50 este la finalul concursului sportivul clubului Jitsu Zărnești: Vlad Stoichițu. Locul doi balcanic revine tot unui sportiv român: Andrei Senchea, de la clubul Jitsu Zărnești.

Sursă rezultate www.frm.ro Rezultatele finale pentru campionatul european BMU le găsiți aici. Rezultatele complete ale etapei a-3a din campionatul național, le găsiți aici.

Mai multe informații despre evoluția sportivilor de la clubul Top Cross TCS, găsiți aici: Zoltan Ordog este campion balcanic la clasa 85cc, iar Luca Ștefănescu este vicecampion balcanic la 65cc, după etapa de la Ciolpani

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!