mai 15, 2024

#motoGear Review-Cizme Adventure-touring GAERNE G-Adventure Aquatech

Aceste cizme de la Gaerne sunt o soluție excelență dacă nu vreți să cheltuiți foarte mult pe o pereche de cizme adventure-touring rezistente. Iulian le folosește de la jumătatea sezonului 2019 și până acum și-au făcut treaba cu prisosință. G-Adventure Aquatech este o cizmă concepută pentru touring și adventure touring, pentru moto, quad sau atv, deoarece incorporează toate detaliile de care ai nevoie pentru a te simți confortabil și protejat la drum lung și anevoios. Cizmele G-ADVENTURE sunt confecționate din piele integrală, fiind si 100% impermeabile. De asemenea, au protecție pentru tibie, catarame din plastic reglabile și înlocuibile, iar închiderea pe gambă este din material moale. Înălțimea cizmelor este de aproximativ 27 cm.

Caracterisitici:
Construcție preponderent din piele naturală cu întărituri din plastic în zone cheie
Talpa extra aderentă, robustă, rezistentă la combustibil și ulei, cu miez de oțel
Sistem de închidere cu 3 catarame
Membrana GAERNE Dry-Tech rezistentă la apă și respirabilă
Produse în Italia

Cum mi s-au părut 
Până acum Iulian a folosit aceste cizme în toate testele noastre care au implicat motociclete touring și adventure touring. Spre deosebire de celelalte cizme folosite de noi la motoroute, Alpinestars Corazal Drystar, acestea sunt mai puțin voluminoase și pot fi folosite mai ușor și pe motociclete sport touring fără să iasă în evidență.
Membrana Dry-Tech face o treabă foarte bună, la excursia noastră din Maramureș din acest an, am prins niște ploi serioase 3 zile din 5, timp în care s-au comportat excelent, mereu seară la destinație picioarele erau uscate. În rest că a fost vorba de noroaie în munții Baiului, pietriș și bolovanis la RoadBook Adventure Challenge sau mers pe jos, vizitând diverse locuri, au rămas la fel de confortabile. Talpa pare mai puțin rigidă față de alte cizme adventure touring, ceea ce face mersul pe jos să fie mai ușor.
Singurul minus este faptul că nu au aerisiri, iar în zilele călduroase de vară, vei simți căldură. Dacă știi că vei merge doar pe uscat la +35 de grade, atunci ar fi bine să cauți alte cizme adventure ventilate. Acum știind că motociclstii de aventură fac mulți kilometri pe zi, este foarte puțin probabil că vei merge doar în aceste condiții (poate doar în deșert) și atunci compromisul acesta cu lipsa aerisirilor este de înțeles.
Ce trebuie să aveți grijă în schimb este mărimea pe care o alegeți.

Mărime
Cum am mai zis-o, când vine vorba despre orice articol din echipamentul moto, în momentul în care îl cumpărați online, pot apărea surprize, cel mai bine este să-l probați întâi, sau măcar să citiți politică de returnare/schimbare a site-ului de unde îl luați.
În cazul acestor cizme, mărimile afișate sunt cam confuze, pe site-ul producatorului apar de la 38 la 48 EU ( în realitate există doar de la 38 la 46), și doar corespondența în mărimile pentru America. De obicei ajută să vă ghidați după mărimea pentru Japonia, pentru că aceea corespunde lungimii labei piciorului în cm. Din corespondența mărimilor pentru Japonia este ușor de dat seama că aceste cizme sunt în medie mai mici cu un număr față de numărul pe care îl purtați deobicei. În cazul nostru, Iulian a trebuit să schimbe 41 (cât poartă în mod normal) cu un 42, iar eu ar fi trebuit să schimb cu 47, dar a fost de negăsit, așa că am trecut la Alpinestars Corazal.

EU 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
US  5   6   7   8   9  10 11 12 13

Preț
În funcție de magazinul unde le gășiți , prețul variază între 150EUR si 180EUR.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!