iunie 22, 2024

#motoGear Review-Geaca Clover GTS-4 WP

Firma Clover a luat naștere în 1980 și produce îmbrăcăminte și accesorii pentru motociclete de înaltă calitate, iar compania a participat activ la evoluția echipamentelor tehnice pentru motociclete, în special prin introducerea sistemului de ventilație și a conceptului de îmbrăcăminte multistrat.
Clover GTS WP AIRBAG este un model touring pentru patru sezoane, foarte popular, impermeabilă, testat pe teren în toate condițiile de drum și de temperatură.


Geacă touring all seasons GTS, ajunsă la a patra generație, este compusă din trei straturi: geaca propriu-zisă, membrană Aquazone Plus, care respinge apa, şi captuşeala termică, ambele straturi interioare fiind detașabile, conectate prin fermoar.
La exterior este o jachetă clasică cu 3 straturi, dar materialul exterior în acest caz este combinat cu o membrană laminată impermeabilă care reduce foarte mult infiltrarea apei spre membrana interioară care dacă s-ar uda pe toată suprafața nu ar mai fi capabilă să-și îndeplinească funcția de bază a respirabilității.
CLOVER a observat că dacă stratul exterior se îmbibă cu apă, membrana impermeabilă oprește apa dar își piede rolul de repirabilitate. Așa că a mai adugat un strat laminat pe interiorul gecii care va oprii o mare parte din apă nelăsând să ajungă direct pe membrana interioară. Ca urmare apa va fi oprită datorită celor 2 straturi iar stratul din interior membrata 100% whaterproof și va asigura un confort termic foarte bun eliminând spre exterior umezeala corpului.
Există și alte noi rezultate pozitive care rezultă din utilizarea acestei noi trehnologii a materialelor exterioare: deoarece nu absoarbe apa, aceasta înseamnă că se usucă mai repede și țesătura va fi mult mai moale și mai comodă.
O nouă caracteristică suplimentară legată de construcția modelului GTS-4 este că stratul termic interior poate fi acum înlăturat și poate fi folosit ca o jachetă ideală pentru o plimbare de seară după o zi de stat în şa.
Este de remarcat faptul că toate aceste inovații, care rezultă din ultimii ani de cercetare, nu afectează prețul final al gecii, care este același cu versiunea anterioară.
Acest efort apreciabil are ca scop încurajarea utilizării articolelor de îmbrăcăminte confortabile, dar extrem de protective (să nu uităm că este gata să găzduiască și sistemul Airbag) către un public mai larg, inclusiv numărul crescând de motocicliste.


Caracteristici tehnice
100% impermeabila conceputa pentru toate conditiile meteo si folosinta la drumuri lungi
are o construcție modulară pe 3 straturi, toate straturile fiind indipendent iar membrana impermeabila cu posibilitate de adaugare pe deasupra gecii in functie de conditiile meteorologice.
Certificarea CE: FprEN 17092: 2018
Categoria CE Certificare: Nivel „AA”
Pregătita pentru dispozitivul Airbag CE EN 1621: 4 Dispozitiv AIRBAG de nivel 2 Certificat conform standardului CE EN 1621-4 Level 2, primul certificat CE
airbag pentru motocicliști.
Straturile de la exterior: „Duratek-8 2-LAYER”, „Duratek-4 Ripstop”
„Duratek 8 cu 2 straturi”: membrană laminată cu țesătură exterioară
Înveliș termoizolant detașabil
Membrană detașabilă „Aquazone +” detașabilă
8 buzunare (din care 2 buzunare impermeabile și 1 buzunar spate) pentru depozit menbrana la călătoriile lungi
Posibilitatea de a transforma buzunarele de la piept în orificii de ventilație,în funcție de nevoi.
Materiale externe: anti-abraziune Duratek-4 Ripstop pe umeri și cot, Duratek-8 Dual Layer pe exterior
Dispozitiv de ajustare cu 5 poziții pentru a modifica lățimea gulerului
Buton pentru a menține gulerul deschis în timpul sezonului de vară
„CE” Nivelul 2 protectori pentru umăr și cot
Pregătit pentru „CE” Nivelul 1 nivel 2 Protector pentru spate
„Ripstop” întăriri ale țesăturilor pe zone de impact
insertii reflectorizante laminate pe față, lateral și spate
catrame cu reglaj la mijloc si brate
VENTILATII:
2 panouri de ventilație reglabile pe piept
2 ventilație reglabilă ZIPS pe brațe
1 Panou de ventilație reglabil pEe spate
2 Buzunare frontale, convertibile la prizele de ventilație
2 buzunar 100% impermeabile pe fata
3 buzunare interioare
1 buzunar spate

 

 

 

 

Cum ni s-a părut
Iulian a purtat întreg sezonul aceasta geaca Clover GTS-4 împreună cu pantalonii cu același nume și câteodată(la începutul și spre sfârșitul sezonului) mănușile extrem de călduroase GRANTURISMO WP.
Această geacă oferă soluția de mijloc pentru a avea un echipament moto touring rezistent și la ploaie, fără costurile aduse de un echipament cu Gore-Tex laminat. Fiind vorba de un concept îndelung testat atât de Clover cât și de alți producători, marele avantaj este versatilitate, faptul că o poți folosi tot sezonul. La începutul și sfârșitul sezonului, stratul termoizolant detașabil este foarte util, reușind să compenseze temperaturile scăzute de afară.
Vara, când temperaturile cresc considerabil, renunțând la acel strat termoizolant și beneficiind de cele 7 aerisiri reglabile, geaca devine un bun companion pe orice drum. Având atâtea guri de ventilație, îți trebuie ceva timp să experimentezi, să vezi care este setupul optim pentru ține și pentru motocicleta cu care mergi.
În momentul în care te surprinde ploaia, membrana impermeabilă-respirabilă Aquazone Plus devine utilă. Minusul la acest concept este că trebuie să oprești, să pui această membrană. Sigur poți să mergi și direct cu ea prinsă pe dedesubt, însă deși este respirabilă, te vei încălzi destul de tare. Poate dacă mergi la o temperatura sub 15-18 grade și știi că urmează să plouă în ziua respectivă ai putea să pleci la drum direct cu ea instalată.
Membrana Aquazone Plus face o treabă bună și te protejează de ploaie atâta timp cât nu uiți vreo aerisire deschisă. Dacă o uiți pe cea mare de pe spate și te prinde o rupere puternică de nori, așa cum s-a întâmplat în excursia din Maramureș, s-ar putea să pătrundă puțină apă la interior. Atâta timp cât ai toate aerisirile închise și membrană prinsă corect, nivelul de protecție la ploaie este satisfăcător. Partea laminată de la exterior nu mi s-a părut că aduce un plus, am avut impresia că în ploi puternice, mai devreme sau mai târziu, stratul exterior tot se îmbibă cu apă și devine greoi. Însă pentru a scapă și de această problema trebuie să mai urci un pic spre echipamentele cu GoreTex Laminat.
Multitudinea de buzunare ajută foarte mult în a avea tot ce ai nevoie la îndemână. Buzunarul de pe spate este suficient de mare în cât să poți pune chiar și membrană Aquazone Plus, pentru a nu mai ocupa loc în bagaje.

Minusuri
Conceptul cu mai multe straturi poate să nu fie chiar pe placul tuturor. Poate deveni obositor să tot schimbi straturile în funcție de ce vreme întâlnești pe parcurs.
Stratul exterior, deși este laminat și are o oarecare rezistență la apă, în momentul în care mergi o durata îndelungată prin ploaie începe să se îmbibe și el de apă.
La fel se întâmplă și cu buzunarele exterioare, dacă ai ceva în ele și plouă puternic, mai devreme sau mai târziu, este foarte probabil să se ude.
Dacă știi că mergi mult timp prin ploaie, probabil că este mai bine să te îndrepți spre o soluție cu GoreTex laminat, care este însă mai costisitoare.
Dacă vrei o soluție versatilă pentru tot sezonul, la un preț mediu, atunci va trebui să accepți acest compromis.

Mărime
Tabelul de mărimi de pe site-ul producătorului este destul de precis și te poate ajuta în alegerea mărimii potrivite, însă ca de obicei, sfatul nostru este să probati întâi geaca fizic.
Iulian are înălțimea de 1.80m și 81kg, iar geacă pe care o poartă este mărimea L.

Preț
Geaca este disponibilă în 5 culori. În plus a fost concepută de la început astfel încât să i se poată atașa o vestă airbag Clover.
Noi am găsit această geacă la Motorteam unde prețul la momentul scrierii acestui articol era 2.048,20RON. Pantalonii același model sunt și ei disponibili la Motorteam la prețul de 1.629,25RON

Iar dacă vreți să aflați și mai multe despre această geacă, dedesubt vedeți preentarea colegilor italieni de la moto.it, care credem că este cea mai completă prezentare de pe net. Din păcate este în italiană, însă puteți folosi opțiunea de subtritare cu traducere în română.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!