decembrie 10, 2023

#motoGear Review-Geaca Spidi 4Season H2Out

Geaca Spidi 4Season H2Out este o geaca compusă din trei piese distincte, care pot fi purtate independent, oferind mai multe combinaţii posibile, pentru situaţii diferite. A fost conceputa pentru utilizare pe tot parcursul anului.Stratul exterior este realizat din TEXTECH, un material rezistent la abraziune, nu este impermeabil dar este tratat contra apei, un material foarte usor care ofera un confort sporit la drumurile lungi. Al doilea strat este membrana H2OUT care impermeabilizeaza complet geaca, iar ultimul este mesada termica interioară matlasată, prevăzută pentru temperaturi scăzute, care este si ea detasabila.
Sistemul de ventilaţie are fante de admisie şi evacuare a aerului distribuite pe toată suprafaţa gecii.
Pe piept se află nişte porţiuni din plasă tridimensională, acoperite de două panouri mobile din materialul de bază al gecii, fixate cu fermoar, care, prin rulare, descoperă plasa pentru ventilaţie.
Tot pentru admisia fluxului de aer sunt prevăzute pe mâneci fermoare cu dublu sens, aerul fiind evacuat la spate, printr-un panou mare, acoperit în acelaşi fel ca admisia de pe piept, porţiune de material care se ruleazaă şi se fixează cu capse.
Geaca are în faţă patru buzunare, din care cele două de la talie sunt impermeabile, loc în care pot fi păstrate actele.
Geca este prevazuta cu sistem de montare protectie spate si protectie piept, reglaje pe lateralul gecii si cate 2 ajustari pe brate, multiple buzunare pe fata si inca un compartiment la baza spatelui pentru depozitarea mebranei H2OUT sau a mesadei termice.
Buzunarul de la spate, care, prin tradiţie la gecile de touring este de tip burduf, este asimetric şi are accesul printr-un fermoar lateral, buzunarul nefiind impermeabil.
Geaca 4Season H2Out este echipată cu protecţii omologate Force Tech la umeri şi la coate, având prevăzute prinderi pentru protecţiile pectorală şi dorsală produse de Spidi, oferite ca opţionale.


Caracteristici tehnice
Structură modulară STEP-IN WEAR
Strat extrerior din TEXTECH
Membrană rezistentă la apă și la vânt – H2OUT.
Căptușeală din plasă fixată.
Mesadă termică detașabilă.
5 Deschideri de ventilație.
5 Buzunare dintre care doua impermeabile.
Benzi reflectorizante.
Reglarea taliei și mânecilor.
Protecții pentru umeri și cot – Certificat CE-Force-Tech conform EN 1621-1: 201.
Posibilitate să fixați protecție pe spate.
MATERIALE: H2OUT – membrana ușoară, flexibilă, rezistentă la apă și la vânt și respirabilă.
Prin designul modular, materialul se adaptează perfect la formele naturale ale corpului uman și este absorbit în urma impactului.

Cum mi s-a părut
În primul rând marele avantaj al acestei geci este versatilitatea ei, fiind o geacă, după îi spune și numele, care poate să fie purtată pe întreaga durată a anului.
Am mers cu ea de la 5 grade, prima ieșire pe 2020 cu Yamaha Tracer 900GT, până la 40 de grade, când am fost în Grecia cu Yamaha Tracer 700 și și-a făcut treaba în orice condiție.
Mesada interioară matlasată, care poate fi purtată și separat ca o geacă ușoară, este suficient de călduroasă.
Foarte importante și de mare ajutor în timpul verii au fost panourile frontale și panoul de pe spate care se poate demonta cu ajutorul fermoarelor și lasă să intre aerul pentru o ventilație completă.În plus geacă 4SEASON mai are încă 2 fermoare dealungul brațelor, care prin deschiderea lor lasă să pătrundă încă un flux de aer care va fi eliminat prin panoul spate oferind un maxim de ventilație în verile foarte călduroase. Atunci când porți doar geaca textilă, stratul exterior, este foarte ușoară, similară unei geci full mesh.


La capitolul ploaie se descurcă destul de bine. Spre ghinionul nostru am avut parte destul de mulți kilometri pe ploaie anul acesta așa că am putut vedea care sunt limitările acestei construcții cu membrană H2Out interioară.
În primul rând este foarte important să te asiguri că în momentul în care te prinde ploaia ai închise toate fermoarelor aerisirilor. Am văzut că un singur fermoar uitat deschis poate face diferența dintre a ajunge la destinație complet uscat și un pic ud (asta dacă porți doar stratul exterior și membrană H2Out). Minusul acestui concept cu mai multe straturi, cu membrană impermeabilă intermediară, este că în momentul în care mergi mult timp printr-o ploaie puternică, stratul exterior se îmbibă cu apă și devine din ce în ce mai greu și limitează cumva proprietățile impermeabile/respirabile ale membranei H2Out. S-a întâmplat într-una din zilele din excursia din Maramures, când ne-a plouat de dimineață până seară în cantități mari… cu ruperi de nori…să găsesc sub geacă/membrană unele locuri unde a pătruns putină apă.
Acum se știe că fiecare cloșcă își laudă puii, fiecare producător își laudă propria membrană impermeabilă, însă adevărul este că indiferent de marcă,chiar dacă toată sunt făcute pe principiul GoreTex-ului, niciuna nu este la fel de eficientă cu una ce are însemnele GoreTex. Pentru a scapă de orice grijă sub ploaie, puteți să vă îndreptăți spre o soluție cu GoreTex laminat, însă și prețul este mai ridicat.
La nivel de siguranță, din fericire, nu am avut ocazia să testez rezistența materialului cât și a protectiilor Force-Tech pe asfalt. Am avut o singură căzătură cu această geacă, la 4V Rally Raid pe la 70-80 Km/h într-o zonă cu nisip/pământ afânat. Era o linie dreaptă de viteză, pe un drum de pământ bătătorit, iar în momentul în care am intrat în zona de nisip, am fost surprins de schimbarea terenului, mi s-a afundat roata față și m-a aruncat, cumva impactul fiind preluat prima oară de umărul drept. Nu am avut nicio problemă, nicio urmare sau vânătaie, dar și terenul era foarte moale.
La capitolul spații de depozitare stă foarte bine, ai o multitudine de buzunare unde să-ți pui lucrurile. Foarte utile cele două buzunare mari impermeabile de jos, poți să îți ții telefonul sau portofelul acolo, însă aș fi preferat în schimb și buzunarul de la piept să fie impermeabil…Făcând parte din stratul exterior, doar tratat anti ploaie, e bine să schimbi locația portofelului de acolo, dacă începe să plouă tare. Foarte util și buzunarul mare de tip burduf de la spate,de obicei acolo țin stratul H2Out.
Eu am optat pentru acest model pentru că oferă un raport calitate/performanțe/preț bun după părerea mea și pentru că este un model renumit, care se fabrică de câțiva ani, despre care toată lumea a avut lucruri bune de spus.

Ce nu mi-a plăcut
-Sistemul cu bretele de prins printre picioare. Am renunțat la acele bretele de la început, mi se pare că ar fi fost mai practic să fi avut un sistem de prindere a gecii de pantaloni cu fermoar sau cu niște capse și atât.
-Faptul că se îmbibă destul de tare cu apă când plouă și stratul exterior devine greu.
– Gulerul ridicat. Desi are un sistem de inchidere customizabil cu o banda de velcro, idiferent de pozitie, mi se pare cam ridicat și te poate irita pe gât în zilele călduroase.
Bineînțeles că între timp au mai apărut alte modele, cum este de exemplu Spidi AllRoad, care împărtășesc aceleași concepte de bază, dar vin cu câteva îmbunătățiri.
Pe baza cunoștințelor obținute din utilizarea și testarea extinsă a acestui model, noile geci de la Spidi rezolvă aceste neajunsuri. De exemplu Spidi AllRoad vine cu posibilitatea de a pune membrana impermeabilă și pe deasupra, peste stratul textil, evitând astfel îmbibarea acestuia, iar gulerul deși este la fel de înalt, are o porțiune elastică scobită pentru zona gâtului ce ar putea intra în contact cu ea.

Mărimi
Eu la 1.85m și o greutate ce variază între 88-94Kg, mărimea XL vine turnată. Un lucru care îmi place la Spidi față de alți producători, este croiala mult mai strânsă pe corp. Indiferent dacă porți geaca cu toate cele 3 straturi sau doar cu cel exterior, nu pare largă pe tine. În plus, există mai multe bretele de reglare pe mâini și pe corp, pentru a o face să stea cât mai strânsă pe corp și să nu fâlfăie în vânt când mergi cu viteză. Tabelul de mărimi de pe site-ul producătorului este destul de precis și te poate ajuta în alegerea mărimii potrivite, însă ca de obicei, sfatul nostru este să probati întâi geaca fizic.

Prețuri
Geaca 4Season H2Out este disponibilă în mai multe variante de culoare, se produce în dimensiuni de la S la 3XL, iar varianta de culoare neagră se produce până la 4XL.
Prețul recomandat de cei de la Spidi pe site-ul lor este de 470Eur, noi am găsit această geacă la EstBike Constanța, la preţul de 2.090 RON

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!