februarie 26, 2024

[motoȘtiri] Aprilia RS660, sportiva italiană cu preț atrăgător, disponibilă în România din Decembrie

Acum mai puțin de un, stăteam de vorbă cu Riccardo Tosi, Development & Product Marketing Manager, despre planurile grupului Piaggio și mai ales despre noua motocicletă sportivă de clasa medie de la Aprilia, RS660.

Zilele trecute, în Italia, a avut loc lansarea internațională de presă, modelul de serie fiind gata de livrare în rețeaua dealerilor , începând cu luna Decembrie a acestui an.


Motorul este o „jumătate” din monstruosul V4 de pe RSV4, insa nu este din pacate un V2, fiind doar „jumătatea din față” a V4-ului de 1100cc. Așadar propulsorul este un motor cu 2 cilindri în linie ce dezvoltă 100 de cai putere la 10.500 rpm și 67 NM la 8.500 rpm. Va fi oferit și-n varianta de 95 de cai putere, ca să poată fi adaptat pentru categoria A2. Motorul acesta tot o să-l mai vedem în viitorul apropiat pe motociclete Aprilia, deja este confirmată varianta naked , Tuono 660, ce va utiliza același motor, iar recent au apărut în presă fotografii spion cu o motocicletă adventure, numită Touareg 660.
Cadrul și bascula sunt din aluminiu, iar Aprilia ne promite o manevrabilitate de excepție.Furca Kayaba este complet ajustabilă, iar etrierii montați radial și pompa de frână sunt de la Brembo.
Aprilia RS660 vine cu sistem ride-by-wire cu 5 moduri de mers: commute, dynamic, individual – pentru stradă și alte două pentru circuit: Challenge și Time Attack.Prezența IMU-ului cu 6 axe, face posibilia funcționarea Cornering ABS-ului cât și a celorlalte sisteme electronice de siguranță : ATC (Aprilia Traction Control), AWC (Aprilia Wheelie Control), ACC (Aprilia Cruise Control), AQS (Aprilia Quick Shift), AEB (Aprilia Engine Brake) și AEM (Aprilia Engine Map).
Displayul TFT permite conectarea smartphone-ului și chiar navigație turn-by-turn.


Motocicleta va fi disponibilă în 3 opțiuni de culori, alături de o serie extinsă de accesorii, de unde fiecare își poate personaliza motocicleta în funcție de propriile nevoi, fie în direcția confortului, fie în direcția sportivității. Printre aceste accesorii găsim: sistem complet de evacuare Akrapovic pentru circuit,evacuare Akrapovic pentru stradă ,soft pentru a inversa treptele cutiei de viteze,leviere de frana și ambreiaj ajustabile, tank guard,suport numar din fibră de carbon, șa confort,carenă mai lată, geantă pentru șa,geantă pentru rezervor,USB,single seat tail cover.


Preț de pornire la care va fi disponibila în România la TheBikeHub, importatorul oficial Aprilia, cat si in reteaua dealerilor este : 10.600 euro cu TVA.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!