februarie 26, 2024

[motoȘtiri] Prototipul BMW M1000XR prezentat pe Insula Man

Între timp a fost prezentat oficial prototipul noul M1000XR, care va intră în producție în formă finală în toamna acestui an.
Pe lângă speculațiile de acum câteva zile, pe care le găsiți mai jos, de data această avem câteva certitudini venite de la BMW :

„M Power în acord cu XR Performance
Mult carbon, frână M, aripioare M și moduri de conducere Race Pro: M XR livrează experiența M completă. Cu o greutate de doar 223 kg și opțional chiar mai puțin cu pachetul M Competition avem de a face cu un model ultra-ușor în adevăratul sens. Prin ergonomia excepțională, e făcut să parcurgă kilometri după kilometri – ca un adevărat XR. Motorul BMW ShiftCam în patru cilindri al RR, adaptat special pentru XR, cu o putere de peste 200 CP (147 kW) accelerează până la 280 km/h, pentru o doză de adrenalină.”

Deși deocamdată a fost prezentat doar prototipul, motocicleta finală urmând să intre în producție spre sfârșitul anului, ne așteptăm să vedem același pachet electronic complex de pe M1000R, adică moduri de mers Race Pro configurabile, Dynamic Traction Control, ABS Pro, anti-wheelie și suspensii semi-active de la Marzocchi (prototipul era echipat cu suspensii clasice, ajustabile mecanic).
Dacă luăm ca reper diferența de preț dintre S1000R și M1000R de aproximativ 6.600EUR, ne așteptăm ca prețul de pornire să fie undeva în jur de 25.000EUR

Vechiul articol din 4.06.2023:

Acum câteva zile, cei de la BMW ne ademeneau cu o siluetă ce aducea cu un S1000XR, urmând ca pe 6.06.2023 să vedem exact despre ce este vorba.
Numai că între timp, pe Insula Man a fost văzută această motocicletă, în zona paddock-ului lui Peter Hickman, pilotul ce tocmai a înregistrat săptămâna aceasta viteza record de 200mph, pe un BMW S1000RR.

Ce putem observa din această poză:
Motorul de pe RR cu ShiftCam
Jante de carbon cu sigla M si echipate cu Metzeller K3 Racetec
Etriere de frana albastre stantate cu sigla M.
Ghidon cu sigla M 1000XR gravata pe el si oglinzi M la capat de ghidon.
Parbriz M fumuriu.
O groaza de elemente de fibra de carbon, similar echiparii Competition de pe M1000R si M1000RR
Evacuare Akrapovic M Titanium
Aripioare aerodinamice si ceva aerisiri noi zona coditei.

Există unele zvonuri care zic că motocicleta din poză nu este versiunea finală care va intra în producție, și este posibil să vedem ceva schimbări cel puțin la nivel de design. De asemenea pare ciudat că motocicleta surprinsă în fotografie nu are suspensii controlate electronic, însă vom afla toate aceste detalii, inclusiv dacă roțile de carbon sunt standard sau sunt opționale, marți, 6.06.2023, la ora 6pm. Prezentarea urmând să aibă loc…pe Insula Man…

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!