decembrie 2, 2023

[motoȘtiri] Calendarul provizoriu MotoGP 2021

În ciuda optimismului generat de apariția vaccinului împotriva Covid-19 și sezonul 2021 se află sub semnul întrebării și va suferi câteva modificări față de formatul obișnuit.
Deja americanii au anunțat că din cauza restricțiilor nu vor putea organiza Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii de la COTA la începutul sezonului. Nici în Argentina situația nu este mai bună, așa că și cursa de la Termas De Rio Hondo, cel puțin deocamdată, este amânată. Soluția a fost înlocuirea cursei din America cu încă o cursa desfășurată în Qatar, în weekendul imediat următor(2-4 Aprilie) după prima etapă (26-28 Martie), iar etapa a treia se va desfășura pe Autodromo Internacional do Algarve din Portugalia.

Circuitul de la Brno a fost scos din calendarul competițional din cauza neinetelegerilor dintre Dorna și autoritățile locale. Cei de la Dorna au cerut reasfaltarea completă și modernizarea circuitului pentru a mai putea găzdui curse de MotoGp în viitor, însă în condițiile incerte cauzate de pandemia de Covid-19, atât proprietarii circuitului cât și autoritățile locale (investiția urmând să fie una comună) au considerat că o investiția majoră în acest moment ar fi riscantă. O decizie finală nu a fost încă luată, data de desfășurare de la începutul lunii August rămânând încă disponibilă.
Anul acesta ar trebui să marcheze revenirea MotoGP-ului în Finlanda pe noul circuit Kymi, lucru ce ar fi trebuit să se întâmple sezonul trecut. Singurul lucru de care depinde desfășurarea cursei de aici este omologarea de către FIM a circuitului, lucru care încă nu s-a întâmplat. Marele premiu al Finlandei ar urma să marcheze finalul primei jumătăți de sezon.
Iar în cazul unei situații neprevăzute, a fost aleasă ca locație de rezervă, circuitul stradal Mandalika din Indonesia, dar care este încă în construcție și nu a primit omologarea.
Cât despre prezența spectatorilor în tribune încă nu s-a specificat nimic, deocamdată cursele ar urma să se desfășoare ca și în 2020 fără specatori.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!