decembrie 3, 2023

motoȘtiri : Chris Pfeiffer, regele stunt-ului pe două roți, ne-a părăsit…

Timp de ani de zile, Chris Pfeiffer a fost unul dintre cei mai buni și mai populari cascadori pe motocicleta din lume. In varsta de 51 de ani, Chris Pfeiffer si-a luat viața weekendul trecut, dupa o lunga lupta cu depresia.

Chris Pfeiffer și-a început cariera pe două roți în probe, la 15 ani fiind Campion German de juniori. Trei ani mai târziu a câștigat Cupa OMK, „Campionatul Germaniei” pentru șoferii cu permis B. În 1996, 1997, 2000 și 2004, nativul din Schongau a câștigat Red Bull Hare Scramble la Eisenerz, unul dintre cele mai grele evenimente de enduro extreme din lume.

Apoi Chris s-a dedicat în întregime spectaculoasei lumi a cascadoriilor pe doua roti. El a câștigat multe titluri de-a lungul anilor (de 4 ori campion mondial) și a fost invitat la numeroase evenimente majore. Ceea ce putea face cu o motocicletă pe una și două roți a uimit fiecare spectator.

Dar a existat și un dezavantaj …potrivit soției sale Renate, acesta se lupta cu depresia de mult timp și a avut o recidivă gravă în ultimele luni. Weekendul trecut, Chris a văzut o singură cale de ieșire și și-a luat viața. El va fi înmormântat pe 26 martie la ora 9:30 la Trauchgau.

Chris Pfeiffer nu va fi amintit de noi toți doar ca un cascador incredibil de bun, ci și ca o persoană deschisă și prietenoasă, in ciuda statutului de rock-star intre stunt-rideri, avand mereu o atitudine foarte relaxata. Sunt convins ca mai multi dintre voi ati avut ocazia sa-l vedeti in Romania, Chris participand de-a lungul anilor la mai multe evenimente la noi in tara.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!