septembrie 25, 2023

[motoȘtiri] Cursa din Qatar la clasa MotoGP anulată din cauza Coronavirus

Deși în urmă cu două zile, oficialii Dorna spuneau că prima cursa a sezonului 2020, Marele Premiu al Qatarului, se va desfășura ca de obicei, lucruri s-au schimbat radical.

Asta pentru că începând de astăzi, au intrat în vigoare o serie de măsuri de protecție împotriva Coronavirusului pe teritoriul Qatarului. Printre acestea, toți pasagerii care vin cu zboruri directe din Italia sau au fost în Italia în ultimele două săptămâni, trebuie să stea în carantină 14 zile.

În aceste condiții, decizia Dorna este logică, având în vedere numărul mare de italieni implicați în MotoGP. Intrarea în carantină pentru 14 zile ar da peste cap complet modul de operare al echipelor.

Poate că vă întrebați de ce doar clasa MotoGp este anulată…Pentru că, „spre norocul nostru” (în sensul că o să vedem totuși ceva acțiune din Qatar), cei de la Moto 2 și Moto 3 sunt deja în Qatar de la începutul săptămânii de când au avut loc testele pentru cele două clase. Însă problema este mult mai mare, este foarte posibil același gen de restricții să apară și pentru marele premiu al Argentinei, al Thailandei și al Statelor Unite ale Americii. Deja Dorna ia în calcul schimbarea calendarului, însă rămâne până la sfârșitul săptămânii viitoare, când ar fi trebuit să aibă loc cursa ce deschide sezonul, să aflăm mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!