decembrie 8, 2023

[motoȘtiri] Cutia de viteze automată DCT de la Honda împlinește 10 ani

Prima motocicletă care a beneficiat de această transmisie a fost sport-tourerul VFR1200F. Privită cu retincență la început, mai ales de motociclistii puristi, DCT-ul a început să câștige simpatizanți ușor, ușor. Până în prezent s-au vândut peste 140.000 de motociclete Honda echipate cu DCT doar în Europa.
Au trecut 10 ani de când Honda a introdus pentru prima oară pe o motocicletă, o cutie de viteze automată. Dual Clutch Transmision rămâne o tehnologie unică în lumea moto și definitorie pentru Honda , în decursul celor 10 ani de la apariție suferind multiple îmbunătățiri.
Această creștere a preferințelor către DTC este datorată evoluției tehnologiei, actuala versiune de DCT fiind mult mai rafinată și mai precisă decât versiunea inițială. De asemenea fiecare implementare a fost modificată pentru a se potrivi mai bine cu tipul de motocicletă pe care este instalat. De exemplu DCT-ul de pe Africa Twin dispune de setări orientate pentru off-road, la fel cum pe GL1800 Gold Wing întâlnim opțiuni speciale de Hill Start Assist, Walking Mode și Idling Stop.

Anul trecut, din numărul total de motociclete Honda vândute în Europa, 45% dintre Africa Twin, 52% dintre NC750X și 67% dintre Gold Wing-uri , au fost echipate cu DCT.

Dacă nu ați mers până acum cu o motocicletă echipată cu DCT, noi vă recomandăm să faceți un test-ride, ca să vedeți , cum se simte si ce beneficii aduce această tehnologie. Puteți verifica disponibilitatea pentru test-ride a unui model echipat cu DCT pe site-ul honda-moto.ro

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!