decembrie 8, 2023

motoȘtiri : HONDA DEVINE BRANDUL NR. 1 PE PIAȚA MOTO (MOTO + SCUTERE) DIN ROMANIA ÎN 2021

22YM HONDA CBR1000RR-R FIREBLADE SP 30TH ANNIVERSARY

Comunicat de presa Honda Trading Romania:

HONDA DEVINE BRANDUL NR. 1 PE PIAȚA MOTO (MOTO + SCUTERE) DIN ROMANIA ÎN 2021

● În 2021 s-au înmatriculat 642 de motociclete și scutere Honda noi, astfel Honda devine brandul numărul 1 în Romania, cu o cotă de piață de 19.82% .
● Piața moto din România depășește 3.200 de unități inmatriculate în 2021, cu o creștere de peste 25% față de anul 2020.
● Pentru anul 2022, Honda Trading România preconizează o creștere a pieței și o maturizare continuă a comunității moto.

Chiar dacă perioada pandemică a schimbat modul de reacție și relaționare cu clientul, piața moto din România crește substanțial în fIecare an. Din acest punct de vedere, 2021 a reprezentat cel de-al treilea an de creștere a numărului de motociclete și scutere înmatriculate în România, ascensiunea fiind de peste 25% de la un an la altul, cu un total de 3.239 unități înmatriculate . Totodată, piața moto din România arată semne de maturizare prin alegerea motocicletelor și scuterelor ca variantă alternativă de transport.

Anul 2021 a reprezentat un an cu importante schimbări strategice pentru Honda Trading România. Calitatea produselor Honda, îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite clienților (disponibilitatea unităților de test-ride și a celor de stoc), precum și introducerea programului de garanție extinsă, au plasat Honda drept brandul numărul 1 în ceea ce privește înmatriculările de motociclete și scutere noi, acoperind o cotă de piață de 19.8%, cu 642 de unități înmatriculate.

Căutarea unor soluții viabile pentru a evita aglomerația din marile orașe, alături de pasiunea pentru deplasarea pe două roți au dus în 2021 la creșterea segmentelor de piață dedicate scuterelor și motocicletelor de cilindree medie, care facilitează mobilitatea urbană. Astfel, cele mai vândute modele Honda au fost cele regăsite în Gama de 650cc (CB650R și CBR650R), Gama 500 (CB500F, CB500X), Rebel 500, NC750X, Africa Twin, precum și scuterul PCX 125.

În acest sens, adoptarea legii ce permite conducerea scuterelor de până la 125cc cu permis categoria B (în anumite condiții specifice aquisului comunitar și care să permită fluența traficului în siguranță deplină) ar putea contribui decisiv la dezvoltarea fenomenului moto din România. Totodată, ar alinia contextul legislativ al traficului la nivelul țărilor occidentale.

Pentru anul 2022, Honda Trading România preconizează o creștere a pieței și o maturizare accentuată a comunității moto. Suntem convinși că migrația va continua din zona de hobby a motociclismului spre cea pragmatica a alternativei de mobilitate urbană. Tocmai în acest sens, depunem eforturi constante pentru a avea la dispoziția clienților noștri un portofoliu complet de produse și stocul necesar de unități. O atenție specială se îndreaptă spre îmbunătățirea serviciilor de care clienții Honda pot beneficia. Mai mult, anul 2022 aduce pe piață două modele noi: Honda NT1100 și Honda ADV-350. Fiecare dintre ele bucurându-se de o dezvoltare tehnică bazată pe feedback-ul clienților, aducând un plus de siguranță și confort atât în turele lungi, în cazul lui NT1100, cât și în oraș, când alegem scuterul-crossover ADV-350.

22YM HONDA ADV350

De anul acesta Honda Trading adaugă portofoliului de produse și motocicletele de off-road. Pentru prima dată, pe piața din România au fost introduse în protofoliul Honda modelele de competiție: CRF 150R, CRF 250R, CRF 450R., dar si cele destinate copiilor: CRF 50R, CRF 110R si CRF 125R, care pot fi deja găsite în întreaga rețea de dealeri.

22YM HONDA CRF110F

„Mă bucur să văd ca piața moto din România se maturizează în fiecare an și din ce în ce mai mulți clienți din România aleg motocicleta sau scuterul ca modalitate alternativă de transport. În fiecare an am imbunătățit calitatea serviciilor oferite clienților Honda, acesta rămânând obiectivul principal și pentru perioada următoare. Ne dorim să fim în continuare un factor activ și implicat în comunitatea moto din România pentru dezvoltarea unui climat moto sănătos și sigur.” Mihai Sandu – Motorcycles Sales Manager (Honda Trading Romania)

1.In cazul motocicletelor și scuterelor noi cu o cilindree de peste 50cc
2.Potrivit comunicatului de presă APIA emis la data de 19.01.2021: http://www.apia.ro/wp-content/uploads/2022/01/Comunicat-de-presa_Piata-moto-Decembrie2021.pdf

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!