februarie 26, 2024

[motoȘtiri] Honda CBR1000RR-R Fireblade SP printre câștigătorii premiilor Red Dot Design 2020

Red Dot premiază anual excelența în designul produsului, brandului și comunicării din companiile internaționale, produsele câștigătoare fiind prezentate în Muzeul Red Dot Design de la Centrul de Design Nordrhein Westfalen din Essen, Germania. Produsele câștigătoare sunt hotărâte de un juriu format din 40 de experți internaționali care testează, evaluează și discută fiecare intrare.

Anul Honda a câștigat trei premii Red Dot Design ,cel mai importand fiind cel pentru masina compacta electrica Honda e la categoria Red Dot: Best of the Best 2020. Insa ce ne intereseaza pe noi mai mult este faptul ca si noua supersportivă CBR1000RR-R Fireblade SP a castigat un premiu, la categoria „Smart product”, fiind acordat pentru „design deosebit”.
CBR1000RR-R Fireblade SP este cea mai recentă motocicletă ce poartă sigla Fireblade, introdusă pentru prima dată în 1992. A stabilit întotdeauna punctul de referință pentru modul în care o motocicletă super-sport de 1000 cc ar trebui să se manevreze pe stradă, dar pentru noul model 2020 – dezvoltat sub eticheta „Born to Race” – accentul a fost orientat asupra performanței pe circuit precum și asupra unui design nou și radical.Zona frontală minimalistă, carenele laterale angulare si agresive precum și carenele inferioare extinse – plus o varietate de fante și forme de canalizare a aerului – se combină pentru a crea cel mai bun coeficient de tracțiune din clasă de 0,270.
„Aripioarele” aerodinamice folosite pe motocicleta de curse Honda (MotoGP) combină forma captivantă cu funcția fără compromisuri, crescând semnificativ forța de apăsare și stabilitatea pentru controlul suprem al celui mai puternic motor cu patru cilindri în linie produsde Honda vreodată.Fireblade a fost conceput cu o nouă abordare inovatoare, în care experții de simulare digitală Honda R&D, modelatori și designeri de stil au lucrat împreună, aproape simultan, pentru a crea efectul maxim în cel mai scurt timp posibil de dezvoltare. De asemenea, au beneficiat de inputul specialiștilor în aerodinamică din cadrul Honda Racing Corporation – în a căror schemă de culori evocatoare roșu-alb-albastru este pictat CBR1000RR-R Fireblade SP.

Satoshi Kawawa, General Manager al Diviziei de Design Moto de la Honda, a declarat: „Modelul CBR1000RR-R Fireblade SP a fost dezvoltat pentru a câștiga curse în orice categorie – de la cursele de amatori până la cel mai înalt nivel internațional. Designul său a fost format de această filosofie – fiecare piesă și fiecare detaliu fiind gândite cu scopul de a maximiza viteza, performanța și eficiența aerodinamică. Suntem onorați că excelența modelului a fost recunoscută cu un premiu atât de prestigios.”

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!