decembrie 11, 2023

[motoȘtiri] În 2023 vom avea în România, la TCS Racing Park, Campionatul Mondial de motocross pentru juniori

După succesul recentului Campionat Mondial FIM de motocross pentru juniori, Infront Moto Racing este încântat să confirme că cel mai mare eveniment de juniori al sezonului se va îndrepta în România în 2023.

Sâmbătă, 3 Septembrie, după cursele de calificare de la Bitci MXGP din Turcia , la centrul media al circuitul Afyon a avut loc o conferință de presă specială  unde președintele FIM Jorge Viegas, managerul Campionatului Mondial FIM de motocross juniori Patricia Maskarova alături de organizatorii viitorului eveniment, Ciprian Popescu și Adrian Raduta si-au impartasit entuziasmul fata de organizarea evenimentului viitor in Romania.

Jorge Viegas, Președintele FIM: „Acesta este unul dintre evenimentele noastre majore de motocross, deoarece, desigur, pariem cu adevărat pe tinerii piloti. Sunt foarte fericit că o țară ca România consideră că acesta este un eveniment grozav. Pentru un eveniment ca acesta, avem nevoie de o organizare foarte puternică, dar știu că Federația Română va face o treabă grozavă”.

Managerul Campionatului Mondial FIM de Motocross Juniori, Patricia Maskarova: „Tocmai am avut un Campionat Mondial FIM de Motocross Juniori în Finlanda weekendul trecut, cu 26 de țări diferite și peste 180 de piloți. Și bineînțeles, suntem foarte bucuroși că am semnat cu organizatorii români pentru anul viitor, deoarece împreună vom face tot posibilul pentru a ne asigura că acesta va fi un alt eveniment grozav pentru cei mai rapizi tineri din lume!”.

Ciprian Popescu și Adrian Raduta au împărtășit importanța Campionatului Mondial FIM de juniori care se desfășoară în România și au spus: „Suntem foarte mândri că suntem aici, deoarece este un vis devenit realitate. Lucrăm de mulți ani la acest proiect. În 2003 am început colaborarea cu Campionatul Mondial MX3”, au explicat ei, adăugând că „avem o echipă de 40 de copii și o școală cu peste 180 de copii care se dau acolo, așa că dorința noastră de a dezvolta motocrossul în țara noastră, si în special în Balcani, este foarte mare. Acesta este unul dintre lucrurile care ne motivează să organizăm un eveniment atât de mare în România și suntem siguri că rezultatul va fi unul foarte bun”.

TCS Racing Park va fi locul unde va găzdui prestigioasa cursă de juniori, care a fost construită în urmă cu peste 20 de ani datorită pasiunii familiei Radutä și Ciprian Popescu. Pista este situată la 50 km nord de București, capitala României și a devenit un punct central al Campionatului Român de Motocross. A găzduit diferite evenimente ale Campionatului European, inclusiv Campionatul Mondial de Motocross Sidecar și Campionatul Mondial de Motocross MX3 în 2003.

Pista în sine este o pistă hardpack, care va fi cadrul perfect pentru a găzdui cei mai rapizi tineri din lume.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!