iunie 12, 2024

[motoȘtiri] În curând, o nouă motocicletă adventure de clasă medie de la Honda: XL750 Transalp 2023

Honda a inregistrat recent marca „XL750 Transalp”, dezvăluind astfel numele noii motociclete adventure de clasa medie. Sosirea sa este programată pentru toamna anului 2022.
Odată cu confirmarea oficială a sosirii iminente a noului Hornet 750, zvonurile despre o nouă familie Honda 750 devin din ce în ce mai întemeiate. Potrivit presei japoneze, noua gamă Honda 750 ar putea consta din patru modele și, după Hornet, următorul model în curs de dezvoltare ar putea fi un nou Transalp 750, ceea ce ar readuce in portofliul Honda, modelul legendar. Pe lângă aceste două modele, ar mai putea ajunge în aceasta gamă ce va imparti acelasi propulsor bicilindric de 750cc și un Hawk 750, sora mai mică a lui Hawk 11, și CBR750RR.

Dar să ne întoarcem acum la gama adventure. După ce a inregistrat în SUA denumirea „Transalp”, gata de a fi folosită pentru o nouă motocicleta, conform publicatiei japoneze Young Machine (care pana acum au dovedit intotdeauna ca au surse de incredere cand vine vorba de motociclete produse in tara soarelui rasare) Honda a solicitat recent numele complet „XL750 Transalp”, dezvăluind astfel denumirea exactă. Care va să zică, adio speculațiilor cu „baby” Africa Twin, CRF750L…etc.

Primele zvonuri care circulă spun că noul XL750 Transalp va fi echipat cu un motor cu doi cilindri paraleli, cu manetoanele defazate la 270° și interval de aprindere similar cu cel al unui V-twin de 90°. Același motor de pe noul Hornet, dar probabil setat diferit.
Noul XL750 Transalp 2023 ar fi astfel o motocicletă care s-ar poziționa pe segmentul adventure touring cu cilindree medie, lăsat în prezent neacoperit de producătorul japonez, și care ar concura cu motociclete de calibrul Aprilia Tuareg 660, BMW F 750 GS, Yamaha Ténéré 700 și KTM 890 Adventure.
Momentan nu există informații oficiale cu privire la data prezentării, dar cum Hornet 750 se asteapta sa fie prezentat la unul din saloanele moto din aceasta toamnă, ne așteptăm ca noul XL750 Transalp să își facă debutul la scurt timp după (cel mai probabil la EICMA 2022).

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!